Fram investoi jälleen

4.10.2013 11:01Uutiset » Toimiala

Fram_JanRosendahl

Vaasalainen painotalo Fram on investoinut laajaan Heidelberg Prinect-tuotantojärjestelmään ja automaattiseen Heidelberg Suprasetter 106 -levytulostimeen. Tuotantojärjestelmä käsittää prepress-tuotannon ohella myös liitännän painokoneille.

Fram on tehnyt päätöksen hyödyntää Heidelberg Prinect -tuotantojärjestelmän tehokkuuden ja toteuttaa investoinnin joka käsittää Prinect Prepress Manager -työnkulun sekä Prinect Pressroom Manager -hallintajärjestelmän.

Tuotantotiedot ja koneiden hallinta

Prinect Prepress Manager on PDF/JDF-standardeihin pohjautuva työnkulkujärjestelmä. Järjestelmä automatisoi tehokkaasti ja luotettavasti eri tuotantovaiheet – aineiston tarkistus / korjaus, muunto PDF:ksi, asemointi, värinhallinta, vedostus, tulostus, arkistointi kaikki yhdeltä istumalta.

Heidelbergin Prinect Pressroom Manager puolestaan on kaikkien aikojen ensimmäinen täysin JDF-pohjainen painon kokonaisvaltainen hallintajärjestelmä. Pressroom Manager kerää kaiken työ- ja tuotantotiedon reaaliaikaisesti digitaaliseen työmääräimeen, johon kaikilla – tuotantopäälliköstä painajaan – on käyttöoikeuksien mukainen pääsy. Tieto siirtyy työvaiheesta toiseen työn mukana ja tuotanto on virheetöntä ja tehokasta.

Tiedonsiirto tuotantojärjestelmän ja painokoneiden välillä on kaksisuuntaista. Työn mukana kulkeva tieto formaatista, materiaaleista ja väreistä tekee painokoneen esiasetukset automaattisesti. Tuotantotiedot painetusta työstä siirtyvät painokoneelta järjestelmään ja antavat mahdollisuuden tarkkoihin jälkilaskelmiin ja tuotannon edelleen kehittämiseen.

Nopea automaattinen levytulostin

Framille matkannut Heidelberg Suprasetter 106 on puolestaan B1-formaatin termolevytulostin, suurimmalta nopeudeltaan 38 levyä tunnissa. Tulostimeen liittyvä DCL 106 Dual Cassette Loader käsittää kaksi levykasettia ja ohisyötön. Automaattinen latauslaite antaa mahdollisuuden tulostaa kahden eri formaatin levyjä limittäin ja täysin automaattisesti.

Suprasetter-tulostin liittyy saumattomasti Prinect-työnkulkuun ja antaa painajalle mahdollisuuden tilata suoraan painokoneelta tarvitsemansa levyt. Suprasetter tuottaa monipuoliset ja korkealaatuiset rasteroinnit, on tehonkulutukseltaan pieni ja mitoiltaan hyvin kompakti.

Panostetaan tuottavuuteen ja tulevaisuuteen

– Meillä on pitkä ja hyvä kokemus Heidelbergin painokoneista ja Heidelbergin tavasta hoitaa asiansa. Kokonaisvaltainen ratkaisu toimii tuottavammin, joten nyt on meidänkin aika siirtyä Heidelberg Prinect -työnkulkuun ja vaihtaa myös tulostinmerkki Heidelbergiin, kertoo Oy Fram Ab:n toimitusjohtaja Jan Rosendahl ja jatkaa:

– Haluamme parantaa ja tehostaa toimintaamme edelleen. Toimittajien määrän minimoiminen on siinä yksi askel, kokonaisvaltaisen työnkulun käyttöönotto toinen. Tulostimen joustava automatiikka ja riittävän korkea tulostusnopeus on sekin tärkeä. Toteutettu investointi on mittava ja panostus koulutukseen siinä merkittävin osa. Investointi kuitenkin tehostaa toimintaamme monella tavalla ja maksaa itsensä takaisin kohtuullisessa ajassa.

Share: