Forssan Kirjapaino investoi ja keskittää arkkituotantoaan

18.12.2013 10:54Uutiset » Toimiala

Forssan Kirjapaino on hankkinut Heidelbergin 8-värisen Speedmaster XL 106 -arkkipainokoneen. Konserni keskittää uuden painokoneen hankinnan myötä koko arkkituotantonsa Forssan Viksbergin painotaloon. Tehokas uusi kone korvaa neljä vanhaa arkkikonetta.

Uusi kone on varustettu lakkayksiköllä, rulla-alistuksella, AutoPlate XL -levynvaihdolla, Prinect Inpress Control -värinhallinnalla ja kaikkiaan täydellisellä automatiikalla. Samalla kirjapaino investoi uudenaikaiseen Heidelberg Stahlfolder KH 82 -taittokoneeseen.

– Tutkimme tarkoin kaikki tarjolla olleet vaihtoehdot ja päädyimme Heidelberg Speedmaster XL 106 -koneeseen, sanoo Forssan kirjapainonjohtaja Esa Saari. Hänen mukaansa kokemukset Tampereella käytössä olleesta Heidelbergistä olivat erittäin positiiviset. Myös huollon toimintavarmuus oli keskeisiä kriteereitä konetta valittaessa.
Iinvestointi merkitsee Saaren mukaan suurta rakennemuutosta konsernin toiminnassa.

– Arkkipainamisen keskittäminen samaan taloon yksinkertaistaa ja tehostaa logistiikkaa. Neljän vanhan koneen korvaaminen yhdellä huippunykyaikaisella ja täysin automatisoidulla koneella merkitsee todellista harppausta arkkituotannon tuottavuudessa. Myös synergiahyöty heatset-tuotantomme kanssa on merkittävä.

Kuvassa Speedmaster XL 106 -painokone.

Share: