Flowmanilla jättiavaus Kiinan markkinoille

25.6.2009 14:32Uutiset » Toimiala

Leo Paper Group (www.leo.com.hk) on lähes 26.000 työntekijällään yksi maailman suurimmista graafisen alan yrityksistä. Se on päättänyt luottaa oululaisen Flowmanin osaamiseen tuotannon automatisoinnissa ja sähköisen asioinnin kehittämisessä.

– Leo Paper Group on viime vuodet panostanut voimakkaasti ns. Lean Manufacturin metodiin tuotannossa. Flowmanin konsepti ja teknologia istuivat johdon Lean-ajatteluun hyvin. Helpolla ei silti tämäkään kauppa syntynyt, kertoo Fowmanin Kiinan alueen edustaja Heinz Luk.

– Vastassamme olivat kaikki maailman suurimmat pelurit – niin Japanista, USA:sta kuin Euroopastakin – sekä lisäksi paikalliset Kiinalaiset ohjelmistotalot. Myyntiprosessi tutkimuksineen ja testauksineen kesti lähes kaksi vuotta.

Järjestelmä asennettiin Leon suurimpaan tuotantoyksikköön Heshanissa, Etelä-Kiinassa. Heshan Astros Printing Ltd on on Kiinan – ja todennäköisesti maailman – suurin painolaitos yli sadalla painokoneellaan ja lähes 20.000 työntekijällään. Flowmanin Virtual Prepress -järjestelmä vastaa Heshanin tehtaassa tuotannon ja sähköisen asioinnin saumattomassa yhdistämisessä. Se korvaa lokakuuhun mennessä yhtiössä aiemmin käytössä olleen Kodak Prinergy Insite -järjestelmän kirjojen ja aikakauslehtien painamisen osalta. Sopimus sisältää myös option järjestelmän laajentamisesta pakkaus ja kirjakauppatuotteiden painamisen hallintaan.

Leo Paperin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Samuel Leung oli innoissaan uudesta järjestelmästä:
– En malta odottaa, että pääsemme esittelemään tätä meidän avainasiakkaillemme lokakuun kirjamessuilla Frankfurtissa. Yhdelläkään kilpailijoistamme ei ole tarjota näin sofistikoitunutta järjestelmää ja menetelmää 24/7 asiakaspalveluun.

– Olemme tehneet lujasti töitä päästäksemme Kiinan markkinoille ja ottaneet myös merkittäviä riskejä investoimalla tuotekehitykseen ja kansainvälistymiseen säännöllisesti liikevaihtomme suhteutettuna valtavia summia, kertoo Flowman Oy:n toimitusjohtaja Petri Karjalainen (kuvassa) ja jatkaa:
– Haluankin osoittaa myös kiitoksen sanan innovatiivisille asiakkaillemme, tuotekehityskumppaneillemme ja rahoittajille, että ovat uskoneet pitkäjänteisen työn kantavan hedelmää. Meillä on jo nyt tarjouskanta Kiinassa suurempi kuin kotimarkkinoilla. Kaikki Kiinassa tuntevat Leo Paperin ja tämä sopimus on erinomainen referenssi ja auttaa varmasti meitä saattamaan päätökseen muitakin kauppoja Kiinan markkinoilla – jo tämän vuoden aikana.

Share: