Flowman ja Jaicom yhdistivät voimansa

28.8.2009 11:46Uutiset » Toimiala

Oululaiset printtimedian teknologiatalot Flowman ja Jaicom yhdistivät Pohjoismaiden toimintansa 1.7. alkaen. Uusi merkittävä pohjoismainen ohjelmistotalo kattaa laajan skaalan media-alan tarpeista.

– Jaicom on kasvanut nopeasti viime aikoina pohjoismaissa muun muassa yritys- ja tuotehankinnoilla, kertoo Jaicomin toimitusjohtaja Jorma Ainassaari.

– Sen lisäksi, että olemme pohjoismaiden markkinajohtaja sanomalehtien levikkijärjestelmissä, teemme laajaa projektiyhteistyötä media-alan merkittävimpien toimijoiden kanssa, Ainassaari jatkaa ja lisää:
– Flowmanin tuotteet ja osaaminen tulee merkittävästi laajentamaan ja vahvistamaan tarjontaamme pohjoismaissa.

– Flowman on viime aikoina panostanut voimakkaasti kansainvälisyyteen, kertoo Flowmanin toimitusjohtaja Petri Karjalainen.

– Viime aikana saavuttamamme merkittävät markkina-avaukset Aasiassa vaativat taaksemme leveämpiä hartioita ja uudenlaisia toimintatapoja. Tämä muutos tarkoittaa käytännössä sitä että Flowman siirtyy kotimarkkinoillaankin ns. epäsuoraan liiketoimintamalliin, jossa toimitaan loppuasiakasrajapinnassa partnereiden kautta. Olemme tehneet jo pitkään tuotekehitysyhteistyötä Jaicomin kanssa. Tunnemme toisemme ja tavoitteemme pohjoismaiden markkinoilla ovat samanlaiset. Siksi voimien yhdistäminen on luonteva ratkaisu.

Käytännön toimintoihin nykyisille asiakkaille yhdistymisellä ei ole muuta vaikutusta kuin, että osaamispohja ja resurssit laajenevat sekä Jaicomin että Flowmanin asiakkaiden palvelussa. Yhteisin voimin jatketaan Jaicom-yritysnimen alla jossa Flowman-tuotenimi kattaa tuotannon sovellukset. Asiakkailla säilyvät samat yhteishenkilöt kuin aiemminkin.

Yritystietoa:
Flowman Oy on Oululainen teknologiayhtiö, joka on erikoistunut automatisoimaan ja virtaviivaistamaan printtimedian liiketoimintaprosesseja mm. sivu- ja ilmoitusaineistotrafiikin osalta. Flowmanin asiakkaina on lehtipainoja ja kustantajia, joukossa mm. Pohjoismaiden suurin sanomalehtitalo Sanoma Osakeyhtiö.

Jaicom Oy on Oululainen ohjelmistotalo, joka myy ja kehittää ohjelmistoja, tarjoaa asennus-, käyttöönotto- ja koulutuspalveluita sekä ulkoistettuja ohjelmistosuunnittelu- ja projektinhallintapalveluita media-toimialalla. Yhdessä ruotsalaisen tytäryhtiön Kanal-Data Ab:n kanssa Jaicom on markkinajohtaja sanomalehtien tilaajajärjestelmissä Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Oulunsalossa, Jyväskylässä, Turussa sekä Ruotsin Kungälvissä ja Jönköpingissä.

Share: