Fespa lanseeraa Proudly Printed In Finland -merkin

30.11.2020 08:00Uutiset » Toimiala

Graafisella alalla on nyt jo toinen kotimaista tuotantoa suositteleva merkki. FESPA Finland ry lanseeraa Proudly Printed In Finland -merkin kotimaisille graafisen alan yrityksille. Kesäkuussa Graafinen Teollisuus ry lanseerasi Työllistämme Suomea -merkin kahdella kielellä.

Fespa Finland haluaa alan olevan ylpeitä siitä, että painamme ja tulostamme suomalaisia tuotteita suomalaisille. Tätä suomalaisen painamisen merkkiä saavat käyttää kaikki Fespa Finlandin jäsenyritykset, jotka täyttävät merkin kriteerit. Nostetaan kotimaisuus keskiöön ja kannustetaan ostamaan kotimaisesti valmistettuja tuotteita kotimaisilta yrityksiltä, Fespa tiedottaa.

Jos jokainen suomalainen ostaisi 100 eurolla enemmän suomalaisia palveluita ja tuotteita vuodessa, olisi työllisyysvaikutus jopa 10 000 työpaikkaa Fespan mukaan. Tyypillisesti painoalan yritykset ovat paikallisia pienyrityksiä, jotka palvelevat lähialueen kuluttajia, kauppaa, teollisuutta, yhdistyksiä ja urheiluseuroja.

Proudly Printed in Finland -tunnusta saavat käyttää Fespa Finland ry:n jäsenyritykset, jotka täyttävät seuraavat suomalaisen painotyön kriteerit:
– Yrityksen tulee olla yli 50 prosenttisesti suomalaisessa omistuksessa ja maksaa veronsa Suomeen.
– Yrityksen tuotannosta ja muista toiminnoista oltava vähintään 2/3 Suomessa.

Tunnukselle on haettu tavaramerkkirekisteröintiä. Fespaan kuuluu erityisesti suurkuva-alan ja erikoispainamisen yrityksiä.

Työllistämme Suomea -merkit ovat suomeksi ja ruotsiksi. Ne ovat kaikkien Graafinen Teollisuus ry:n jäsenten vapaassa käytössä omassa markkinoinnissa ja kaikissa Suomessa painetuissa painotuotteissa. Merkin nähdessään painotuotteen loppukäyttäjä voi vakuuttua siitä, että painotuote on Suomessa painettu, painoyritys työllistää suomalaisia ja yritys maksaa veronsa Suomeen.

Merkit ovat suomeksi ja ruotsiksi. Kuva: Graafinen Teollisuus.
Share: