Etikettimarkkinat kasvavat nopeasti Euroopassa

6.9.2016 08:37Uutiset » Toimiala

 

Kuva: Etiquette.
Kuva: Etiquette.

Euroopan etikettimarkkinat kasvavat nopeasti Finat Radarin mukaan. Tuotantosarjojen keskipituudet lyhenevät myös nopeasti, ja digitaalinen painaminen yleistyy.

Finat Radar on alan kansainvälisen järjestön Finatin puolivuosittain tehtävä laaja trendiraportti. Se perustuu alan tilastoihin ja verkkokyselyyn. Painopiste kyselyssä on etikettien ja tarrojen jalostusmarkkinoissa.

Raportin mukaan alan kasvu oli viime vuonna noin 5 % ja etikettipainajien ja jalostajien myyntitulot kasvoivat keskimäärin 8 %.

Etikettien ja tarrojen kysynnässä on muutoksia, jotka vaikuttavat tuotantosarjojen selvänä lyhenemisenä. Versisointi, monikielisyys ja paikallisuus yleistyvät tuotannossa. Brändien omistajat haluavat myös tehdä nopeita markkinaoperaatioita ja personoida etikettejä. Tästä seuraa sarjojen lyheneminen sekä perinteisessä että digitaalisessa painamisessa. Perinteisessä painamisessa sarjat ovat lyhentyneet 22 % ja digitaalisessa 12 %. Jyrkintä pudotus on ollut juomien valmistuksessa, kauneuden ja terveydenhoidon tuotteissa sekä kestokulutustavaroissa.

Finat-radar-logo

– Alan tuotantotekniikka on hyvin monimuotoista. Ensimmäistä kertaa digitaalisiin etikettipainokoneisiin aiotaan seuraavan puolen vuoden aikana investoida enemmän kuin perinteisiin, sanoo Jules Lejeune, Finatin toimitusjohtaja.

Lejeunen mukaan monet alan yritykset investoivat myös vaihtoehtoisiin tekniikoihin kuten sleevereihin ja joustopakkauksiin.

Share: