Erwekolle Suomen ensimmäinen Anicolor

6.6.2008 10:17Uutiset » Toimiala

Suomen ensimmäinen ja Pohjoismaiden toinen Heidelberg Anicolor Speedmaster 52 -painokone matkaa painotalo Erwekoon. Erwekon tilaamassa koneessa on myös lakkayksikkö.

Erweko ilmoitti hankinnastaa käynnissä olevilla Drupa-messuilla. Anicolor soveltuu hyvin muun muassa pienille painoksille ja on Heidelbergin vastine digitaalipainokoneille. Vähäinen hukka-arkkien määrä onkin koneen valtti. Koneessa on myös suorituskykyä pitkiin painoksiin, sillä sen todennettu huippunopeus on 15.000 arkkia tunnissa.

Yritys teki messuilla myös muita hankintoja. Vuonna 2002 hankittuun Heidelbergin Speedmaster-sarjan 6-värikoneeseen asennetaan nykyaikainen mittaus- ja laadunhallintalaite Prinect Axis Control. Erwekon jälkikäsittelyn kapasiteettia vahvistettiin puolestaan uudella Heidelberg Stahlfolder -taittokoneella, joka soveltuu erityisesti pieniformaattisten painotuotteiden viimeistelyyn.

Myös Erwekon ylpeys, järeä XL105-painokone sai osansa. XL:n lakkausmahdollisuuksia lisätään uuden rasteritelan avulla. Kuin pisteenä i:n päälle kaikkien Erwekon isojen painokoneiden ohjaustietokoneisiin asennetaan Prinect Color Assistant -ohjelmistomoduuli, joka nopeuttaa painamisen kuntoonlaittoa ja säästää paperia.

Drupassa allekirjoitettu mittava investointipaketti lisää Erwekon toimitusjohtaja Mikko Ilomäen mukaan huomattavasti Erwekon tuotantokapasiteettia niin neliväristen perustuotteiden kuin erikoistöidenkin osalta. Tilatut uudet laitteet ja ohjelmat toimitetaan ja asennetaan loppuvuoden aikana.

Kuvassa vasemmalta Heidelberg Finland Oy:n maajohtaja Jarkko Saastamoinen, Erwekon toimitusjohtaja Mikko Ilomäki ja tuotantopäällikkö Hannu Kortelainen sekä Heidelberg Finland Oy:n myyntipäällikkö Markku Mäkinen.

Share: