Elisalle ympäristöystävälliset tuotepakkaukset

11.3.2008 14:33Uutiset » Toimiala

Viestintä- ja tietoliikenneyhtiö Elisa ottaa käyttöönsä uudet
ympäristöystävälliset tuotteiden pakkaus- ja postitusratkaisut.
Kartongista valmistettuja DBS-levykoteloita käytetään Elisan
laajakaista-, matkapuhelin- ja kaapeli-tv-tuotteissa. Kotelot
valmistaa Stora Enso Media Solutions.

Elisan useimpiin laajakaista-, matkapuhelin- ja kaapeli-tv-paketteihin sisältyy opasvihkoja, SIM-kortteja ja optisia levyjä, jotka sisältävät esimerkiksi asennusmateriaalia. Elisan
vuoden 2007 alkupuolella tekemä markkinatutkimus osoitti, että asiakkaat ja yhteistyökumppanit haluavat näiden materiaalien pakkaamiseen ja lähettämiseen uusia, ympäristöystävällisempi ratkaisuja. Elisa haki myös säästöä kuljetuskustannuksiin entistä kevyemmistä pakkauksista. Stora Enso Media Solutions tarjosi ratkaisuksi kätevää DBS Discbox Slider -kartonkikoteloa, joita yhtiö nyt valmistaa Elisalle kolmea eri sarjaa.

DBS-kotelon raaka-aineena toimiva puukuitu on uusiutuva luonnonvara, minkä vuoksi kotelo vähentää vaikutusta ilmastomuutokseen verrattuna muovikoteloihin, joiden raaka-aine pohjautuu fossiiliseen, uusiutumattomaan luonnonvaraan. Stora Enso on laskenut, että DBS-kotelon fossiiliset hiilidioksidipäästöt ovat vain noin kymmenen prosenttia verrattuna tavalliseen, muoviseen CD-koteloon. Kevyt materiaali ja tilaa säästävä muotoilu parantavat myös kuljetustehokkuutta ja säästävät lähetyskustannuksia.

– Ympäristöetujen lisäksi DBS-koteloiden etuja muovikoteloihin verrattuna ovat laaja alue painatuksia varten, innovatiivinen ja tilaa säästävä muotoilu ja kevyt, särkymätön materiaali, sanoo Stora Enso Media Solutionsin johtaja Matti Koski.

Share: