Ekaluokkalaisille kirjalahja kirjastosta

4.9.2019 07:30Uutiset » Toimiala
Helmet-kirjasto ja WSOY haluavat rohkaista kirjalahjan avulla ekaluokkalaisia lukemaan enemmän. Kuva: Helmet.

Helmet-kirjasto antaa yhteistyössä WSOY:n kanssa kaikille koulunsa aloittaville pääkaupunkiseudun suomenkielisille 1.-luokkalaisille Miina Supisen ja Anni Nykäsen kirjan Kokkiklubi: maailman paras pizza. Ekaluokkalaiskampanjalla halutaan rohkaista pieniä lukijoita tarttumaan kirjaan ja luomaan mukavia lukumuistoja myös yhdessä perheen ja ystävien kanssa.

Lahjateoksen kieli ja kuvitus toimivat sekä lukemista aloitteleville lapsille että kirjaa ääneen lukeville aikuisille.

Helmet-kirjasto lahjoittaa myös ruotsin- ja venäjänkielisille koulunsa aloittaville omat teokset. Lukemisesteiset lapset saavat käyttöönsä Celian lahjakirjoista tekemät saavutettavat äänikirjat.

Lahjan saa lähikirjastosta tai kirjastoautosta kouluihin jaettavaa kutsukorttia vastaan.

Read Hour 8.9. klo 19
Myös mediatalot ja markkinointiviestintäyritykset tekevät yhteistyötä lukemisen edistämiseksi. Ne kampanjoivat yhdessä Lasten ja nuorten säätiön kanssa Read Hour -projektissa. Kampanjaan on pyydetty myös yli 60 eri aloilta tunnettua vaikuttajaa kampanjoimaan lukemisen puolesta sosiaalisessa mediassa hashtagilla #ReadHour.

Viime viikolla alkaneen kaksiviikkoisen Read Hour -lukutapahtuman tarkoitus on innostaa koko Suomi lukemaan. Kampanja huipentuu YK:n kansainvälisenä lukutaitopäivänä 8. syyskuuta, jolloin suomalaiset haastetaan lukemaan tunnin ajaksi klo 19.

Share: