Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

EFI uusin hintojen nostaja kustannuskierteessä

2.6.2021 19:09Uutiset » Toimiala
EFI:n hinnankorotukset koskevat mm. Vutek superwide-tulostimia. Kuva: EFI.

Amerikkalainen digitaalisen painamisen laitteita ja materiaaleja valmistava EFI on liittynyt niiden yritysten joukkoon, jotka nostavat hintojaan kustannuspaineiden takia. EFI:n korotukset tulevat voimaan heinäkuun alusta, ja ne vaikuttavat erityisesti mustesuihkupainamiseen.

EFI perustelee hintojen korotuksia samoilla syillä kuin muutkin viime aikoina korotuksista ilmoittaneet alan toimijat. Kustannuspaineita aiheuttavat raaka-aineiden, kemikaalien ja rahtikustannusten jyrkkä nousu.

Heinäkuussa voimaan tulevat korotukset koskevat Vutek superwide-tulostimia, EFI-suurkuvatulostimia, Nozomi-tulostimia, Reggiani-tekstiilitulostimia, keraamisia Cretaprint-tulostimia sekä rakennustarvikkeiden Cubik-laitteita.

Viime kuukausina on tullut tiedotteiden tulva hintojen korotuksista, jotka koskevat papereita, kalvoja, värejä, painolevyjä ja muita painomateriaaleja. Globaali pula elektroniikan komponenteista ja laitteiden valmistusmateriaalien kuten metallien kallistuminen on alkanut vaikuttaa myös painokoneiden ja tulostimien saatavuuteen sekä hintaan. Toukokuun lopussa painokoneita valmistavat Koenig & Bauer sekä Heidelberg ilmoittivat nostavansa painokoneiden hintoja.

Share: