E-lehdet ja e-kirjat suosittuja kirjastossa

25.3.2014 09:23Uutiset » Toimiala

Sähköisten aikakauslehtien suosio on kasvanut nopeasti pääkaupunkiseudun kirjastoissa. Niistä on tullut Helmet-kirjastojen suosituin e-aineistopalvelu. Myös e-kirjojen suosio kasvaa nopeasti ja niiden tarjonta monipuolistuu, kun suurien kotimaisten kustantajien teoksia saadaan valikoimaan kevään aikana.

Keväällä 2013 Helmetissä avattiin Zinio-aikakauslehtipalvelu, ja sen käyttö kasvoi heti palvelun julkistamisen jälkeen räjähdysmäisesti.

– Tunnettuja kansainvälisiä aikakauslehtiä sisältävä Zinio e-lehtipalvelu vastaanotettiin innolla ja sen säännöllinen käyttö omaksuttiin nopeasti. Palvelusta on vajaan 9 kuukauden aikana ladattu reilusti yli 200 000 lehteä, kertoo e-informaatikko Marja Hjelt Helsingin kaupunginkirjastosta.

Kysynnän myötä myös kirjapalveluissa on tapahtunut muutosta. Uusi Ellibs e-kirjasto kirjasto avattiin vuoden 2014 alussa ja sen kokoelmaan tulee uusia kirjoja koko ajan. E-kirjojen lainaaminen on kaksinkertaistunut Helmetissä tähän mennessä joka vuosi, ja lainausluvut ovat kahdessa vuodessa nousseet 10 000 lainasta 46 000 lainaan.

Hjelt kertoo, että Otava on jo julkaissut e-kirjatuotantonsa kirjastojen saataville. WSOY:n ja Tammen uusia teoksia tulee kokoelmaan kevään aikana. Myös muiden kustantajien mukaan tulemista odotetaan.

Share: