DMP luo Pori Jazzille visuaalista ilmettä

31.5.2010 15:01Uutiset » Toimiala

Markkinoinnin toteuttaja DMP on sopinut Pori Jazzin kanssa yhteistyöstä, jonka tavoitteena on tehdä Pori Jazzista entistä elämyksellisempi, viihtyisämpi ja ekologisempi tapahtuma. Yhteistyöstä on alustavasti sovittu vuoteen 2012 asti.

DMP ja Pori Jazz ovat sopineet kumppanuudesta, jossa avainasemassa on kaksi teemaa — visuaalisten elämysten luominen jazzaajille ja ympäristö. Tavoitteena on, että jazz-kansa viihtyy festivaaleilla aiempaakin paremmin.
Yksi kumppanuuden näkyvimmistä elementeistä on Jazzkadun uudistaminen kolmivuotisena projektina. Jazzkadun ilme muutetaan nykyistä houkuttelevammaksi ja kadulle tuodaan uutta ja elämyksellistä visualisointia.
– Koska Jazzkatu pystytetään joka vuosi tyhjästä, siellä on tähän asti ollut näkyvillä monenlaista telttaa, pressua ja metalliaitaa. DMP suunnittelee ja tuottaa meille kolmen vuoden aikana yhtenäisen visualisoinnin, jonka avulla osa pakollisista, joskaan ei välttämättä silmää hivelevistä, rakenteista saadaan piiloon. Samalla saadaan koko kadulle uusi, hieno visuaalinen ilme. Tämän ansiosta Jazzkatu on kävijöille entistä viihtyisämpi, kertoo Pori Jazzin toimitusjohtaja Katja Leppäkoski.

Uusi ilme näkyy tämän vuoden Jazzkadulla ruokakorttelissa, jonka maisemointi on DMP:llä työn alla.
– Emme paljasta vielä tarkkaan, mitä suunnitelmia Jazzkadulle on tehty, mutta sen voi toki kertoa, että siellä hyödynnetään suurkuvatulosteita sekä ilmeen yhtenäistämisessä että viihtyisyydessä, kertoo DMP:n myynti- ja markkinointijohtaja Ilkka Mattila.
– Tämä on meille loistava mahdollisuus näyttää, miten perinteisiä materiaaleja voidaan korvata uusilla, innovatiivisilla ratkaisuilla. Samalla osoitamme jälleen olevamme graafisen alan innovatiivisin yritys, mikä on tutkimuksissakin osoitettu, toteaa Mattila.

Kumppanuuden toinen pääteema on ympäristö. Siihen liittyen DMP on suunnitellut ja toteuttanut Pori Jazziin olennaisesti kuuluvia elementtejä, joita voidaan ensinnäkin hyödyntää monena vuonna ja toisaalta lopulta kierrättää mahdollisimman ekotehokkaasti.
DMP on esimerkiksi suunnitellut ja valmistanut vahvasta kierrätyskartongista valmistettuja myymäläkalusteita Pori Jazz -myymälään. Lisäksi VIP-kylän teltan lounge-alue kalustetaan kartonkikalusteilla, jotka niin ikään ovat DMP:n käsialaa.
– Pystymme toteuttamaan jos jonkinlaisia esineitä pahvista ja kartongista. Ne kestävät kovaakin käyttöä, jos niitä osataan hyödyntää oikein, Mattila sanoo.
Ensi kesän Pori Jazzissa tulee olemaan myös samaisesta kierrätyskartongista valmistettuja festarijakkaroita, joita jazz-kansa voi ostaa Kirjurinluoto Arenan konserteissa.
– Olemme jo valmistaneet protojakkaroita, joita tulemme tarjoamaan jazzaajien käyttöön. Ne ovat kestäviä ja toisaalta käytön jälkeen helposti kierrätettäviä. Kaiken kukkuraksi ne ovat lystikkään näköisiä, Mattila paljastaa.
Nerokkaat visualisoinnit, kalusteet ja muut vastaavat materiaalit on suunniteltu hyödyttämään kaikkia — kävijöitä, Pori Jazz -organisaatiota, mainostajia ja tietenkin DMP:tä, joka pääsee näyttämään kyntensä mainioiden ratkaisujen tuottajana.
– Yhteistyö DMP:n kanssa antaa meille hienot mahdollisuudet tehdä entistä näyttävämpi tapahtuma, jossa jazz-kansa viihtyy, Leppäkoski iloitsee.
Pori Jazz -festivaali järjestetään 17.—25. heinäkuuta.

Share: