Digitaalinen painaminen kasvaa nopeasti

6.6.2014 07:43Uutiset » Toimiala

Digitaalisen painamisen markkinat kasvavat nopeasti. Tutkimusyhtiö Smithers Piran markkinaselvityksen mukaan nämä markkinat olivat vuonna 2013 maailmassa 131 miljardia dollaria ja ne yli kaksinkertaistuisivat vuoteen 2024 mennessä. Mustesuihkutulostus kasvaa nopeammin kuin elektrofotografiaan perustuva digipainatus.

Uusi markkinaselvitys `The Future of Digital Printing to 2024` sisältää keskeisiä kehitystrendejä ja ennusteita tekniikan kehityksestä. Selvityksen mukaan mustesuihkutulostus ohittaisi elektrofotografian suosituimpana tekniikkana vuoden 2019 jälkeen. Mustesuihkun osuus tuotannon arvosta olisi 56 prosenttia ja määrästä 53 prosenttia vuonna 2024.

Digitaalinen painaminen lisääntyy siksi että yritykset voivat sen avulla parantaa palveluaan asiakkaille ja avata uusia mahdollisuuksia tuottavaan liiketoimintaan. Lisääntyvä versiointi ja personointi tekevät viestinnästä entistä kohdistetumpaa. Digitaalista painamista tullaan myös käyttämään yhä enemmän etikettien ja pakkausten tuottamisessa.

Smithers Pira ennustaa, että seuraavan kymmenen vuoden aikana dynaamisin muutos tapahtuu pakkausalalla. Digitaalisia tuotantomenetelmiä otetaan käyttöön monille eri materiaaleille. Kaikki ennusteet pakkauspainamisen määrän ja arvon kasvusta ovat positiivisia.

Kuva: Océ InfiniStream-pakkauspainokone, Canon.

Share: