Desingarkiston näyttelyssä huippugraafikoita

20.11.2017 13:39Uutiset » Toimiala

Designarkiston tuottama Design is thinking -verkkonäyttely on avautunut osoitteessa www.designisthinking.fi. Ainutlaatuinen yhteisnäyttely on koonnut yhteen suomalaisen graafisen suunnittelun kansainvälisesti menestyneiden huippunimien suunnittelutyöt.

Pekka Loiri, Kari Piippo ja Erkki Ruuhinen ovat itse valinneet näyttelyyn omasta tuotannostaan heille merkityksellisiä töitä, ja kertovat niiden taustalla vaikuttavasta ajattelusta ja suunnittelutöiden syntyprosessista. Näiden kertomusten avulla työt avautuvat katsojille aivan uudella tavalla.

Näyttelyssä on esillä aineistoa, joiden tausta-ajattelua ei ole koskaan esitelty julkisesti. Esimerkiksi emeritustaitelijaprofessori Erkki Ruuhinen avaa näyttelyssä Jyväskylän ammattiopiston ja aikuisopiston visuaalisen kuvan uudistusprojektin keskeiset muistiot. Ne valottavat, mitä yrityskuvamuotoilu todella on.

– Yrityskuvamuotoilu ei ole vain logon suunnittelua, vaan jotain aivan muuta. Se on yrityksen tuotteisiin ja palveluihin, sekä ongelmiin ja mahdollisuuksiin perehtymistä, ratkaisumallien luomista, muistioiden kirjoittamista, esittelyä ja puhumista – eli yritysjohdon konsultointia ja projektin ohjaamista, kertoo Ruuhinen.

Design is thinking -verkkonäyttely on osa Designarkiston tavoitetta avata luovan työn taustoja suurelle yleisölle ja tuoda siten muotoilua lähemmäksi tavallista ihmistä.

– Ihmisiä kiinnostavat suunnittelijoiden kertomat tarinat, sillä ne tekevät muotoilusta ymmärrettävää, inhimillistä ja lähestyttävää, kuvaa näyttelyn sisällön suunnittelusta vastannut Sari Muinonen Designarkistosta.

Share: