Data-Mate laajentaa rullatarratuotantoon

23.8.2016 08:15Uutiset » Toimiala
Data-Maten Peter Scheiman (vas.), Samu Scheiman ja Xeikonin Ari Enroth.
Data-Maten Peter Scheiman (vas.), Samu Scheiman ja Xeikonin Ari Enroth.

DVD- ja CD-levytehdas Data-Mate Oy laajentaa toimintaansa teolliseen rullatarratoimintaan. Yhtiö on kesän aikana tehnyt isoja investointeja painolaitteisiin ja muuttanut uusiin toimitiloihin Helsingistä Vantaankoskelle.

Yritys hankki ensin Drupa-messuilla palkitun Canon VP10000VP -digipainolinjaston. Kone korvasi käytössä olleen arkkipainokoneen. Data-Mate myös sai Euroopan ensimmäisenä Canonin uutta laitetta käyttävänä painotalona Fogra Validation Print -sertifikaatin osoituksena läpäistystä laatutestistä.

Toinen hankinta on Xeikon 3300 -rullapainokone jälkikäsittelylinjastoineen. Sen myötä Data-Mate laajentaa toimintaansa teolliseen rullatarratuotantoon.

Pienelle yritykselle kyseessä oli merkittävä investointi. Data-Matessa kuitenkin uskotaan vahvasti digipainon mahdollisuuksiin.

– Päädyimme Xeikoniin, koska se pärjää vertailussa kaikilla osa-alueilla perinteisille painomenetelmille. Lisäksi kone tarjoaa tarratuotantoon mahdollisuuksia, joita voidaan toteuttaa vain digikoneella, Data-Maten myyntijohtaja Samu Scheiman kertoo Julkaisija-lehdelle.

– Mahdollisuuksiin kuuluvat laajat personointimahdollisuudet, kuten juoksevat koodit ja numeroinnit. Lisäksi Xeikon 3300:ssa on 5-värivalmius eli sillä voidaan painaa lisävärinä esimerkiksi peittovalkoinen väri tai turvalakkaus, jatkaa Scheiman.

Data-Mate Oy:n liikevaihto oli 1,5 miljoonaa euroa vuonna 2015.

Share: