Canon on digikameroiden ykkönen

11.3.2008 15:12Uutiset » Toimiala

Digitaalikameroiden markkinoita Suomessa koko 2000-luvun hallinnut Canon jatkaa edelleen vahvasti digitaalisen kuvantamisen suunnannäyttäjänä. Yhtiö saavutti vuonna 2007 yli 40 prosentin osuuden noin 388 000 kappaleen digitaalikameroiden kokonaismarkkinasta.

Digitaalisten kompaktikameroiden myydyin hintaluokka oli 200-400 euroa. Yleisesti voidaan sanoa, että kuluttajien mieleen olivat erityisesti helppokäyttöiset ja monipuoliset, optisella kuvanvakaimella ja 3x – 4x zoom-objektiivilla varustetut kompaktikamerat. Kasvava kiinnostus kuvaamiseen on lisännyt myös järjestelmäkameroiden kauppaa. Digitaalikameramarkkinoilla järjestelmäkameroiden osuus kasvoikin edelleen voimakkaasti. Järjestelmäkameroiden markkinakoko oli noin 34 000 kappaletta.

Mustesuihkutulostamisessa markkina siirtyi entistä selkeämmin monitoimilaitteisiin. Kuluttajakysyntä kohdistui noin 100 euron laitteisiin. Mustesuihkupohjaisten laitteiden kokonaismarkkina oli noin 200 000 kappaletta, josta Canon saavutti yli 30 prosentin osuuden.

Taloustutkimuksen Suomi tänään 2007 -tutkimuksen mukaan noin 51 prosentilla kotitalouksista on digikamera ja monikameratalouksien määrä on kasvussa. Internet ja uudet sosiaaliset mediat ovat lisänneet digikuvan käyttöä ja jakamista. Nämä tekijät yhdessä vaikuttavat markkinoiden positiivisen kehityksen jatkumiseen.

Canon uskoo järjestelmäkameramarkkinan voimakkaaseen kasvuun myös vuonna 2008. Hybridilaitteiden esiinmarssi tulee tapahtumaan kuluvana vuonna. HD-valmiiden taulutelevisioiden tulo koteihin vaikuttaa erittäin myönteisesti myös digitaalisten videokameroiden myyntiin. Korkearesoluutioisen kuvamateriaalin tuottaminen kotitalouksissa tulee olemaan yksi merkittävimmistä kasvun alueista digitaalisen kuvantamisen saralla tulevina vuosina.

Vuonna 2008 tullaan näkemään digikuvien esittämiseen liittyvien uusien tulostusratkaisujen yleistyminen. Valokuvausliikkeiden kuvakirjasovellukset tulevat yleistymään ja ne tarjoavat kuluttajille uusia tapoja kuvien esittämiseen. Kuvien tulostus myös suoraan digikamerasta kuvatulostimelle avaa helppoja tapoja kuvien jakamiseen.

Lähteet:
Canon Oy, www.canon.fi
Kotek, www.kotek.fi
Taloustutkimus: Digitaalikameroiden imagot 2007

Share: