Alma Media panostaa lisää digipalveluihin

5.1.2021 10:33Uutiset » Toimiala
Asuntokauppa digitalisoituu ja joka viides kauppa tehdään nyt digitaalisesti Suomessa. Aktia on mukana DIAS-järjestelmässä. Kuva: Aktia.

Alma Media panostaa lisää digitaalisiin palveluihin. Yritys on ostanut kaikki osakkeet Alma Mediapartners Oy:stä, jonka tunnetuimmat brändit ovat Etuovi.com, Vuokraovi.com ja Autotalli.com. Konserniin kuuluva Alma Talent on nostanut omistusosuutensa Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy:ssä 80,5 prosenttiin.

Alma Mediapartners siirtyy näin kokonaisuudessaan Alma Median omistukseen siten, että digitaalisen liiketoiminnan yhtiö Arena Partners Oy myi 35 %:n osakeomistuksensa yrityksestä.

Kauppahinta oli 53 miljoonaa euroa. Vuonna 2019 Alma Mediapartners -konsernin liikevaihto oli 25,2 milj. euroa, käyttökate 10,4 milj. euroa ja liikevoitto 9,1 milj. euroa.

Samassa yhteydessä Arena Partners ostaa Alma Medialta 35 %:n vähemmistöomistuksen Arena Interactive Oy:stä 0,4 milj. eurolla. Arena Interactive siirtyy näin kokonaisuudessaan Arena Partnersin omistukseen.

Arena Partners kehittää rekrytointipalveluja

Arena Partners konsernissa kehitetään digitaalisen rekrytoinnin ja asiakasviestinnän palveluita. Konserniin kuuluvat emoyhtiön lisäksi tytäryhtiöt (100 %) LAURA Rekrytointi Oy ja Arena Interactive Oy. Lisäksi yhtiö omistaa (49,89 %) Adfore Technologies Oy:stä, joka kehittää teknologioita paikka- ja tilannetietoiseen mainontaan. Osa kehitetyistä teknologioista on suojattu patentilla.

Vuonna 2019 Arena Partnersin liikevaihto oli 4,7 milj. euroa ja liikevoitto 0,7 milj. euroa. Arena Partners Oy:n omistajia ovat Keskisuomalainen Oyj (41,21 % osakkeista), Ilkka-Yhtymä Oyj (41,17 %), KPK Yhtiöt Oyj (8,81 %) sekä PunaMusta Media Oyj (8,81 %).

Digitaalinen asuntokauppa etenee

DIAS Oy:n perustajayritys ja pääomistaja Tomorrow Tech myi 30.12.2020 Alma Talentille kokonaan 57,1 prosentin osuutensa. Lisäksi perustajapankit OP, Danske Bank A/S, Aktia Bank Abp ja S-Pankki Oyj myivät yhteensä 18,4 prosenttia yhtiön osakkeista. Pankkien omistukseen jää 19,5 prosenttia yhtiön osakekannasta. Aiemmin Alma Talent omisti DIAS Oy:sta 5 prosenttia.

DIAS on vuonna 2018 perustettu digitaalisen asuntokaupan alusta, joka yhdistää asunnon ostajan, myyjän, kiinteistönvälittäjän ja pankin yhteiseen järjestelmään. DIAS on yksi ensimmäisistä Suomessa valmiiksi saaduista lohkoketjupohjaisista palveluista. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto on noin 2 miljoonaa euroa.

– Digitaalinen transformaatio etenee vauhdilla kaikilla elämän alueilla, myös asumisessa. Alman Etuovi.com on ollut alan edelläkävijä 2000-luvun vaihteesta alkaen. Digitaalisuus on tullut kohteiden esittelyn lisäksi myös itse kauppatransaktioihin. DIAS on tuonut digitaalisen asuntokaupan kaikkien suomalaisten ulottuville muuttaen samalla alan yritysten perinteisiä liiketoimintamalleja ja toimintaympäristöä, Alma Talentin toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori sanoo.

 

Share: