Alma Media aikoo yhdistää Lapin päivälehtensä

20.3.2015 14:31Uutiset » Toimiala

Alma Media kaavailee Lapin läänissä ilmestyvien kahden päivälehtensä, Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien, yhdistämistä käytännössä. Suunnitelman mukaan lehtien toimitukset, mediamyynti ja tuotanto yhdistettäisiin niin, että kesäkuun 2015 alusta Lapin alueella ilmestyisi yksi 6-päiväinen sanomalehti, Lapin Kansa. Sen toinen painos jaettaisiin osittain erisisältöisenä Pohjolan Sanomina Kemi-Tornio-alueella.

Samassa yhteydessä lehtien verkko- ja mobiilipalvelut uudistetaan. Sisällöt olisivat verkossa pääosin vain tilaajien käytettävissä. Lehden ilmestymistä muutettaisiin suunnitelman mukaan lisäksi niin, että viikonvaihteessa lauantain lehden välissä ilmestyisi uusi sunnuntainumero nimeltään Sunnuntai. Lisäksi sunnuntaina julkaistaisiin kokonaan uusi digilehti.

Lapin Kansan, Uuden Rovaniemen, Pohjolan Sanomien ja Lounais-Lapin henkilöstö on kutsuttu uudistussuunnitelmaa koskeviin yhteistoimintaneuvotteluihin. Työnantajan arvion mukaan suunnitelman toteutuessa mahdolliset henkilöstövaikutukset vähentävät Lapin lehtien henkilöstön tarvetta enimmillään 30 henkilötyövuodella. Neuvottelut koskevat noin 130 henkilöä.

Alma Median Lapin alueen lehdet on vuoden 2014 huhtikuusta alkaen painettu Oulussa Kalevan lehtipainossa, ja niiden jakelua hoitaa Alma Manu. Lapin Kansan levikki vuonna 2014 oli 27 841 ja lukijamäärä 74 000. Pohjolan Sanomien levikki oli 15 303 ja lukijamäärä 43 000.

Share: