Alma Manu lopettaa painamisen Rovaniemellä

7.5.2013 10:37Uutiset » Toimiala

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy lopettaa painotoimintansa Rovaniemellä maaliskuun loppuun 2014 mennessä. Rovaniemen painon ja postituksen henkilöstöä koskeneiden yt-neuvottelujen tuloksena koko henkilöstön, yhteensä 23 henkilöä, työsuhteet tulevat päättymään. Irtisanomiset ajoittuvat maaliskuulle 2014. Alma Manu tarjoaa irtisanottaville uudelleensijoitusvalmennusta ja tukea uudelleentyöllistymiseen.

Rovaniemen painon sulkemispäätöksen taustalla ovat yhtiön mukaan yleiset painotoiminnan tehostamistavoitteet sekä toiminnan kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden turvaaminen myös jatkossa. Alma Median nyt Rovaniemellä painettavien maakuntalehtien Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien sekä useiden kaupunki- ja paikallislehtien tulevasta painopaikasta tehdään päätös kevään aikana. Lehtien ilmestymiseen muutoksilla ei ole vaikutusta.

Alma Manu on investoinut uuteen sanomalehtipainoon, joka käynnistyy tänä vuonna Tampereella. Painossa voidaan tehdä broadsheet- ja tabloidilehtiä. Uuden painokoneen toimittaa Manroland Web Systems. Uusi painotalo nousee nykyisen viereen Sarankulmaan.

Share: