Aikakauslehtiviikko yllätti suosiollaan

29.4.2020 08:07Uutiset » Toimiala

Valtakunnallisen Lukuviikon yhteydessä toteutettu Aikakauslehtiviikko 20. – 26.4. yllätti suosiollaan. Sivulla, jota kautta pääsi lukemaan vapaasti 70 digilehteä ja hakemaan tehtäviä etäopiskeluun, vierailtiin peräti 118 000 kertaa. Viikon teema tänä vuonna oli ”Lue, löydä, kerro sun juttu!”

Aikakausmedian tuottaman tapahtuman tarkoitus on kannustaa lapsia ja nuoria etsimään itseä kiinnostavaa sisältöä aikakauslehdistä, lukemaan ja tuottamaan omia juttuja.

Mukana viikossa olivat digilehtineen Aikakausmedian suurimmat jäsenkustantajat sekä myös useita ammatti- ja järjestölehtien kustantajia. Luettavana oli hyvin monentyyppisiä lehtiä eri ikäisille elämäntilanteeseen, harrastuksiin, työhön ja viihteeseen liittyen.

Etätehtävät ja haasteet kiinnostivat

Digilehtien lukemisen lisäksi Aikakauslehtiviikolla tarjottiin myös etätehtäviä, joita voi vapaasti hyödyntää opetuksessa edelleenkin. Aikakausmedian sivustolla oli esimerkiksi mahdollisuus antaa aikakauslehtien toimittajille juttuvinkkejä aiheista, jotka lapsia ja nuoria kiinnostavat. Vinkkejä tuli monista eri aiheista, ja vinkkaajia mietitytti esimerkiksi ilmastonmuutokseen vaikuttaminen ja hävikkiruuan vähentäminen, roskaaminen, peliaiheet sekä tietysti koronaviruksen vaikutukset jokapäiväiseen elämään.

Aikuisia digilehtien lukijoita ja myös kokonaisia koululuokkia innosti tehtävistä erityisesti Otsikkoruno-haaste. Lehden otsikoista saattoi luoda omaa lyriikkaa, runoja, haikuja ja aforismeja. Luovia ratkaisuja voi lukea Instagramissa tunnuksella #aikakauslehtiviikko.

Share: