Agfa ja Heidelberg aloittavat myynti- ja huoltoyhteistyön

18.10.2012 11:13Uutiset » Toimiala

Agfa+Heidelberg

Agfa Graphics Finland ja Heidelberg Finland ovat sopineet 18.10. voimaan astuvalla sopimuksella, että Heidelberg alkaa jälleenmyydä Agfan niin sanotun commercial-puolen ctp-tuotteita ja muita materiaaleja arkki- ja heatsettaloille. Samassa yhteydessä Heidelbergin ctp-järjestelmien huolto siirtyy Agfan huoltoryhmälle. Heidelberg-asiakkaiden huoltokutsut tapahtuvat myös jatkossa Heidelbergin huoltonumeron kautta.

Agfa Graphics vastaa edelleen oman organisaationsa puitteissa sanomalehtipuolen asiakkaiden palveluista: myynnistä, huollosta sekä asiakaspalvelusta.

Baltiasta mallia

Baltiassa vastaava yhteistyökonsepti on toiminut jo useamman vuoden ajan Heidelberg Baltic Finland OÜ:n toimitusjohtaja Esa Saarisen johdolla. Siellä tuloksena on Agfan markkinajohtajuus painolevyissä. Samaan pyritään nyt myös Suomessa.

– Markkinoiden kiristyessä graafisen alan yritykset tarvitsevat päteviä ja neuvokkaita yhteistyökumppaneita. Tämän takia Agfa ja Heidelberg päättivät aloittaa yhteistyön – luodakseen tällaisen kumppanuussuhteen, kertoo Agfa Graphics Nordicin toimitusjohtaja Anders Medbo.

Heidelbergin Suomen maajohtaja Jarkko Saastamoinen täsmentää:

– Kysymys ei ole säästötoimenpiteestä, vaan selkeästä strategisesta liikkeestä ja yhteistyön kehittämisestä Agfan kanssa, minkä seurauksena voimme kasvattaa tarvikemyyntimme resursseja ja asiantuntemusta. Asiakkaillemme tämä näkyy entisestään parantuneena palveluna.

Vesa Ristola Heidelbergille

Agfan projektipäällikkö Vesa Ristola siirtyy yhteistyön siivittämänä Heidelbergille. Ristola tulee toimimaan Agfan olemassa olevien asiakkaiden yhteyshenkilönä. Agfa-tuotteiden myynti kaupallisen painamisen ratkaisuissa hoituu siis jatkossakin tutun yhteyshenkilön toimesta.

– Samassa yhteydessä ryhmään liittyy myös useimpien tuntema painolevyjen huippuasiantuntija Markku Nikkilä. Heidelbergilla kulminoituu nyt Suomen ehdottomasti paras painolevyosaaminen, maajohtaja Saastamoinen uskoo.

Heidelberg Finlandilla on varasto omissa tiloissaan Vantaalla, johon nyt tulee saataville esimerkiksi Agfa Elite Pro- ja kehitteettömät Agfa Azura TS -painolevyt.

Kuva: Heidelbergin uudistuneen tarviketiimin painolevyasiantuntijoina toimivat (vasemmalta) Vesa Ristola, Jouni Mäkinen ja Markku Nikkilä.

Share: