Suomalaismenestystä Miller Flexo Awardseissa

11.9.2008 09:54Uutiset » Tapahtumat

Ylöjärveläinen Plastiroll menestyi hyvin Miller Flexo Awardseissa. Plastiroll voitti painamallaan riisipaperikääreellä (Forbus Office Premium) kolmannen palkinnon vaativassa kategoriassa “muoville painettavat prosessityöt”.

Miller Flexo Award on muutaman vuoden välein järjestettävä flexopainotuotteiden kilpailu. Lähtökohtana on, että prepress on tehty Miller Graphicsin yksiköissä. Tänä vuonna kilpailuun osallistui noin 500 työtä. Palkinto jaettiin Miller Graphics Flexo Forumissa 28. elokuuta.

Raadin mielestä Plastirollin kääreen painatuslaatu, tarkkuus, pisteenkasvu (rasterointi) ja kuvan puhtaus olivat palkinnon arvoisia. Plastirollin työssä käytettiin kuutta väriä ja lakkaa: nelivärisarjaa sekä kultaa ja spottisinistä. Sijoituksen arvoa lisää se, että painoalustana käytettävä materiaali on muovilla päällystettyä 90 g paperia. Painokoneena oli Comexi ja värit olivat Flintin Brightline (cmyk) sekä Premospeed (spottivärit).

Prepress-työt teki Miller Graphics Pietarsaari. Painavana pintana käytettiin Böttcherin 78965 yhdisteestä tehtyjä, laserkaiverrettuja painoholkkeja. Arvioinnissa korostettiin hyvälaatuista painojälkeä ja värejä, etenkin kulta oli omaa luokkaansa.

Share: