Suomalaiset menestyivät kansainvälisessä valokuvauskilpailussa

26.11.2009 01:00Uutiset » Tapahtumat

Lontoossa lokakuussa järjestetty Veolia Environment Wildlife Photographer of the Year -kisassa palkittiin peräti seitsemän suomalaista. Nuorin suomalaisvoittajista oli 11-vuotias Ilkka Räsänen (kuvassa).

Kilpailun sadosta on saatavilla myös kirja. Docendo julkaisee ensi kertaa suomeksi maailman arvostetuimman luontokuva-aiheisen valokuvauskilpailun, Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year -kisan kokoelmateoksen. Tänä vuonna yli 40 000:n kisaan osallistuneen kuvan joukosta palkittiin tai huomioitiin lähes sata – näiden joukossa peräti 9 valokuvaa seitsemältä suomalaiskuvaajalta.

Nuorin suomalaispalkittu vasta 11-vuotias

Suomalaiset ovat menestyneet kisassa perinteisesti hyvin, eikä tämä vuosi ollut poikkeus: 2 sarjavoittoa, 1 palkintosija ja 6 kunnia- tai erikoismainintaa. Nuorin suomalaisista oli “10-vuotiaat ja alle” -sarjan voittanut ja kaksi kunniamainintaa kerännyt, kesällä 11 vuotta täyttänyt Ilkka Räsänen. Muita suomalaispalkittuja ovat Janne Heimonen (kunniamaininta), Henrik Lund (erikoismaininta), Jarmo Manninen (kunniamaininta), Esa Mälkönen (sarjavoitto), Niko Pekonen (palkintosija, 15-17-vuotiaat) ja Seppo Pöllänen (kunniamaininta). Henrik Lundin upea “Kettu jäällä” valittiin myös tämän kuudella eri kielellä julkaistun kokoelmateoksen takakansikuvaksi.

Arvostetun valokuvauskilpailun järjestävät BBC Wildlife Magazine ja Lontoon Natural History Museum, ja sen tukijana toimii Veolia Environnement. Kuvauskisa käynnistyy vuosittain varhain keväällä, ja se on avoin kaikille. Lisätietoja ensi vuoden kilpailusta löytyy osoitteesta www.nhm.ac.uk/wildphoto.

Suomenkielisen kokoelmateoksen voit tilata tästä.

Share: