Suomalaiset menestyivät fleksokilpailussa

9.4.2008 12:04Uutiset » Tapahtumat

Helsinkiläinen pakkausrepro Marvaco Oy menestyi hyvin flexopainatuksen euroopanlaajuisessa kilpailussa EFTA 2008 Print Awardseissa, joka järjestettiin Leedsissä Englannissa 5.3.2008. Marvaco oli mukana kilpailussa kahden yhteistyökumppaninsa, korkeasta painolaadusta tunnettujen Peltolan Pussi Oy:n ja Bemis Valkeakoski Oy:n, kanssa. Kilpailutöissä Marvacon käsialaa olivat reprotyöt sekä digitaalilaatat.

Suomen paperipussialan johtava yritys Peltolan Pussi saavutti omassa Kapearatasarjassaan kaksoisvoiton. Voitot tulivat paperipusseilla, jotka olivat ulkoasultaan tavanomaisista tuotteista selkeästi erottuvia. Pusseissa oli käytetty painoteknisesti innovatiivisia ratkaisuja, jotka vaativat tiivistä yhteistyötä suunnittelijan, repron ja painotalon kesken. Kilpailutöitä arvosteltiin painototeutuksen ja designin vaikeusasteen perusteella. Menestyksen kriteereinä olivat muun muassa kohdistustarkkuus, kontrasti, värikylläisyys sekä painatusmateriaalin haasteet. Osanottajia tässä sarjassa oli 8.

Suomen elintarvikepakkausalan uranuurtajiin kuuluva Bemis Valkeakoski Oy saavutti Joustopakkaus-sarjassa pronssia. Perusteina menestykselle olivat värikylläisyys, hyvät kontrastit, rekisteritarkkuus ja se, että työ oli hyvä yhdistelmä viivatyötä ja nelivärikuvaa. Osanottajia tässä sarjassa oli 10. Viime vuonna Bemis ja Marvaco voittivat kultaa FlexoTech-lehden järjestämässä kilpailussa Lontoossa.

Kilpailumenestyksen arvoa nostaa se, että molempien painotalojen työt oli napattu normaaleista tuotantoajoista, eivätkä siis olleet erityisesti kilpailua varten viilattuja. Tämä onkin osoitus Suomalaisen fleksopainolaadun kilpailukyvystä.

Share: