Stora Enso Gallopin uusi versio esillä Drupassa

7.5.2012 11:41Uutiset » Tapahtumat

Stora Enso Gallop

Uusi, toisen sukupolven digitaalinen pakkauspainatuslinja Stora Enso Gallop Powered by Xerox on lanseerattu parhaillaan käytävillä Drupa-messuilla Saksassa. Uutta ovat Xerox iGen4(TM) EXP -painokoneen suurempi arkkikoko sekä täysin uusi päällystyskone.

Vastatakseen lääketeollisuuden pakkauksiin kohdistuviin tiukkoihin vaatimuksiin Stora Enso on tehnyt vuonna 2008 lanseeraamaansa digitaalisen pakkaustuotannon Stora Enso Gallop -ratkaisuun lukuisia parannuksia. Uuden Xerox iGen(TM) EXP -painokoneen painoala on kasvanut 15 %, ja sen suurin arkkikoko on nyt 364 x 660 mm.

Päällystystä on parannettu ottamalla käyttöön uusi yksikkö, Stora Enso Pinta, joka on suunniteltu nimenomaan digitaaliseen pakkausten tuotantoon. Painoholkkiteknologian ansiosta kuntoonlaitto on nopeutunut. Se on helppo vaihtaa uutta työtä varten, ja automaattinen puhdistusjärjestelmä parantaa päällystysyksikön kokonaistehokkuutta. Lääketeollisuuden pakkauksiin käytetään vesilakkausta, mutta vaihtoehtona on myös UV-lakkaus. Päällystysyksikköön on integroitu pinonmuodostin, joka säätelee arkkien kulkua Gallop DC 66 -stanssauskoneelle. Päällystyskone on saatavilla myös erillisenä yksikkönä.

Linjaan on integroitu myös tarkistusjärjestelmä, joka tarkistaa jokaisen painetun arkin painojäljen. Tarkistus tapahtuu välittömästi arkin siirtyessä painokoneelta päällystyskoneelle, ja pienimmätkin virheet ja liat havaitaan luotettavasti. Lääketeollisuuden pakkauksissa on ehdottoman tärkeää, että pakkauksen ja pakkausselosteiden tiedot ovat täydelliset ja virheettömät, jotta väärinkäsityksiä ei synny.

Erän virheettömyys varmistetaan Stora Enso Gallop DC 66 -stanssauskoneen 2D-skannerilla. Järjestelmä tarkistaa jokaisen arkin 2D-koodit; jos kaikki ei täsmää, tuotanto keskeytetään.

Katse uudessa markkinasegmentissä

Digitaalisesti painetut pakkaukset ovat saavuttaneet jo merkittävän osuuden useilla markkinasegmenteillä, kuten lääketeollisuuden tuotteissa, ohjelmistoissa sekä kuluttajaelektroniikassa, joiden eräkoot vaihtelevat kielivaatimusten vuoksi. Stora Enson mukaan toisen sukupolven Gallop-ratkaisu tuo digitaalisesti painettujen pakkausten kannattavuusedut uudelle alueelle: elintarvike- ja makeispakkauksiin, kausiluonteisiin tuotteisiin ja jopa kosmetiikkapakkauksiin.

– Olemme sitoutuneet jatkamaan pakkausten digitaalisen painamisen innovatiivista kehitystyötä. Kuluttajatuotteiden markkinoinnin monipuolistuminen edellyttää sitä, toteaa johtaja Ismo Saarinen, Stora Enso New Packaging Solutions.

– Xeroxin kehittynyt iGen-teknologia sekä Stora Enson uusin päällystysteknologia tarjoavat vertaansa vailla olevan ratkaisun digitaalisesti painettujen kartonkipakkausten tuotantoon pienissä erissä, jatkaa johtaja Valerie Thomassin, Integrated Marketing, Xerox.

– Stora Enso Gallopin toinen sukupolvi tarjoaa brändinomistajille mahdollisuutta parantaa markkinointi-investointiensa tuottoa. Jalostajien kapasiteetti kasvaa, ja he pystyvät vastaamaan lisääntyviin vaatimuksiin tarpeeseen perustuvasta tuotannosta, johon ei liity pakkausten varastointia.

Stora Enso Gallop on esillä Drupa-messuilla 3.-16.5.2012 Düsseldorfissa Xeroxin messuosastolla hallissa 8b.

Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: