PacTec-messut tänään käyntiin

31.12.2007 13:37Uutiset » Tapahtumat

Tämän vuoden Pohjoismaiden suurimmilla pakkaus- ja materiaalinkäsittelyalan sekä elintarviketeollisuuden PacTec & FoodTec -messuilla esitellään teknologia- ja innovaatio-osaamista koko toimialalta.

Tänään tiistaina alkaneeseen tapahtumaan on ilmoittautunut yhteensä 236 näytteilleasettajaa, ja näyttelypinta-alaa on varattu 7817 m2. Messut ovat käynnissä Helsingin Messukeskuksessa 16.–18.10.2007. Edelliset messut vuonna 2004 keräsivät 270 näytteilleasettajaa ja 12738 kävijää.

Näytteilleasettajia on Suomen lisäksi Belgiasta, Kiinasta, Latviasta, Liettuasta, Ruotsista, Saksasta, Turkista, Venäjältä ja Virosta. Messujen kävijät ovat pakkausteollisuuden, elintarvike- ja juomateollisuuden, mainos- ja markkinointialan, kaupan, kuljetusten ja varastoinnin sekä kemianteollisuuden ammattilaisia. Kansainvälisellä pakkausalalla kehitys on erittäin nopeaa ja pakkaus on yhä tärkeämpi osa tuotetta ja brändiä. Elintarviketeollisuus puolestaan on maailman suurin pakkaava toimiala. Suurena yksittäisenä tuoteryhmänä on tänä vuonna esillä materiaalinkäsittely. Tämänvuotinen tapahtuma tarjoaa tukevan läpileikkauksen koko alasta. PacTec -messut järjestetään nyt 11. kertaa ja FoodTec (entinen ELKO) neljättä kertaa.

Messujen yhteydessä järjestetään ammattilaisia kiinnostavia seminaareja muun muassa Suomen Pakkausyhdistyksen PAK 2007 –konferenssin aiheena on Vastuullisuus ja eettisyys – pakkausalan menestystekijät. Puhujakaartin kärkinimiä ovat ti 16.10. klo 14.10 toimitusjohtaja Leif Fagernäs EK:sta. Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy:n seminaari käsittelee aihetta ‘Pakkaukset ja niiden hyötykäyttö yhteiskunnan palveluksessa. ’Kestävä kehitys ja kuitupakkaukset: tulevaisuuden ratkaisut’ on puolestaan Suomen Kemian Seuran seminaariteema. Elintarviketieteiden Seuran ’Kotoista ruokaa elintarviketeollisuudesta’ -seminaarissa otsikkoon ’Kotiruokaa – totta kai!’ pureutuu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen Nutrifiliasta.

Lisätietoja www.finnexpo.fi/pactec/.

Share: