Muuttaako Drupassa esiteltävä Nanografia painoteollisuuden?

3.4.2012 11:00Uutiset » Tapahtumat

Benny Landa

Landa Corporation raotti eilen lisää salaisuuden verhoa uuteen Nanografia-painatusteknologiaan liittyen. Teknologian isä, israelilainen Benny Landa (kuvassa), uskoo Landa Nanographic Printing -prosessin olevan todellinen suunnanmuuttaja kaupalliseen painamiseen.

Toukokuussa käytävillä Drupa-messuilla Landa esittelee Nanografia-teknologiaa hyödyntäviä arkki- ja rullapainokoneita. Esillä tulee olemaan nanografiapainokone jokaiseen kokoluokkaan. Arkkikoneista on esillä niin B3-, B2- kuin B1-formaatin kaksipuoleisesti painavat koneet. Nopeus tulee olemaan 11 000 arkkia tunnissa. Laitteet soveltuvat Landan mukaan myös pakkauspainamiseen. Lisäksi esillä on 52 ja 104 sentin leveydeltä tulostavat rullapainokoneet lehtien ja joustopakkausten painamiseen. Rullakoneiden nopeus on 200 metriä minuutissa.

Nanografiapainamisen prosessin kulmakivi on sen käyttämä väri: Landa NanoInk. Se koostuu pigmenttipartikkeleista, jotka ovat kooltaan vain joitain kymmeniä nanometrejä, esimerkiksi ihmisen hius on paksuudeltaan noin 100 000 nanometriä. Landa lupaa NanoInkin tuottavan markkinoiden laajimman CMYK-väriavaruuden värintoistossa. Painomateriaaliksi sanotaan käyvän oikeastaan minkä tahansa aina sanomalehdistä kierrätyskartonkiin ja muovikalvoihin. Materiaalit eivät myöskään tarvitse esikäsittelyä.

Benny Landa ottaa Drupassa ison näkyvyyden, sillä hän aikoo henkilökohtaisesti isännöidä päivittäin viisi kertaa esitettävän auditorioesityksen: Nano. Bigger Than You Think. 300 hengen auditoriotila on rakennettu Landan omalle osastolle halliin 9.

Lue lisää: www.landanano.com

Share: