MGI sai jälleenmyyjän Suomeen

11.1.2010 01:00Uutiset » Tapahtumat

Ranskassa päämajaansa pitävä MGI Digital Graphic Technology, digitaalisten painokoneiden ja jälkikäsittelylaitteiden valmistaja, ilmoittaa valinneensa XES Oy:n uudeksi yhteistyökumppanikseen Suomessa ja Virossa. Näin yhtiö jatkaa määrätietoista jakelukanaviensa laajentamista Pohjois-Euroopassa.

Teijo Tirrosen vetämän XES Oy:n vastuulla tulee olemaan sekä myynti ja markkinointiaktiviteettien toteuttaminen että laitteistojen asennus, koulutus ja ylläpito.

– Voimme tyytyväisinä vahvistaa valinneemme XES Oy:n viralliseksi jälleenmyyjäksemme Suomessa ja Virossa. Tämä ratkaisu pohjautui resurssien ja osaamisen huolelliseen arviointiin, yhtäältä myynnin ja markkinoinnin osaamisen kuin myös taloudellisen tasapainonkin osalta. XES Oy vastaa niitä kriteereitä joita edellytämme yhteistyökumppaneiltamme, vahvistaa Victor Abergel, MGI:n Executive Vice-President, International Sales and New Business Development.

XES Oy aloittaa välittömästi markkinointi- ja myyntitoimenpiteet MGI Meteor DP60 -tuoteperheen osalta. Sarjaan kuuluu esimerkiksi MGI Meteor 60 Pro, joka on mielenkiintoinen niin sanottu multisubstrate-tuotantolaite, jolla voidaan tulostaa niin papereille kuin muovimateriaaleille. Laite on saanut tulostuslaadustaan Fogra-sertifioinnin sisältäen poikkeukselliset arkkikoot aina 1020 mm pituuteen saakka. Laitteesta lisätietoja uutisen lopussa. Laite tulee olemaan myös helmikuun AGI-lehden testissä.

MGI:n tuotevalikoimaan kuuluu myös erittäin kiinnostavia jälkikäsittelylaitteita, kuten UV-lakkalaite UVarnish ja kohdelakkauslaite JetVarnish. Arsenaaliin kuuluvat myös muovikorttien tuotantolaitteet PressCard ja PunchCard.

Myös huolto kunnossa

XES Oy:n toimitusjohtaja Teijo Tirronen toteaa:
– Nyt solmitun maahantuontisopimuksen myötä XES Oy saa mahdollisuuden työskennellä digitaalisen painokonealan kiinnostavimman laitevalmistajan tuotevalikoiman parissa. Olemme erittäin vaikuttuneita siitä ammattimaisuudesta ja määrätietoisuudesta, jolla MGI on raivannut tietään yhdeksi johtavaksi digitaalisten painokoneiden valmistajaksi. Halusimme olla osa tätä menestystarinaa, ja siksi sopimuksen syntyminen on meille tärkeä merkkipaalu. Avaamme lähikuukausina Espoossa ”XES Näyttely- ja Koulutustilan”, jossa tuotevalikoiman ja MGI:n osaamisen ensiesittely Suomessa tapahtuu jo helmikuun aikana.

Entä huolto ja organisaation riittävyys?

– Kenttähuollosta olemme tehneet sopimuksen Huoltoverkko Oy.n kanssa. Tätä kautta saamme MGI-huollon koko maan kattavaksi. Ensimmäiset koulutukset ovat jo parin viikon kuluttua Tampereella ja Helsingissä. Kevään aikana koulutetaan länsirannikko, Lahti, Jyväskylä, Kuopio, Vaasa ja Oulu.

Myös XES Oy:n organisaatio kasvoi MGI:n myötä vuoden vaihteessa. Pre-sales tuessa ja myynnissä aloitti kolme uutta henkilöä ja lisääkin on Tirrosen mukaan luvassa.

Laitetietoja Meteor-sarjan osalta:

Meteor DP60 Pro®
– “multisubstrate-laite” eli tulostaa painopapereiden lisäksi myös muoveille 400 micron paksuuteen saakka (ainoa laite markkinoilla), myös kirjekuoret ja lomakkeet
– poikkeukselliset arkkikoot aina 1020 mm pituuteen saakka
– ei “click” veloitusta, ylläpitokustannus muodostuu tarvittavista osista ja väriaineesta, esim. lomakkeet, kirjekuoret ovat edullisia painaa vähäisen värinkulutuksen vuoksi
– edullinen hankintahinta verrattuna pääkilpailijoihin
– volyymialue < 600000 A4/kk saakka
– “offsetin” kaltainen teollinen rakenne, esim. materiaalien syöttö, kohdistustarkkuus +/- 0.2 mm jne.
– Fograsertifioitu painolaatu
– hyvät tuotantoreferenssit niin Pohjoismaissa kuin muualla maailmassa

Meteor DP60 Paper®
– Meteor DP60 Paper on suunniteltu erityisesti paperien ja synteettisten materiaalien kuten Teslin® painamiseen, kuukausittain käyttöalue laitteistolla on 600000 sivuun saakka. Meteor DP60 Paper’in kapasiteetti riittää 8300 sivun keskeytymättömään tuottamiseen 2 tunnin aikana. Paperin maksimipaino on 300 g/m2 ja laitteistolla voi painaa myös kirjekuoria ja monia erilaisia paperi materiaaleja

DP60-sarjan laitteilla on täydellinen muuttuvan tiedon tuottamisen tuki ja se on yhteensopiva erilaisten sovellusten, kuten PPML ja VPS kanssa. Sovelluksiin kuuluvat muun muassa automaattinen numerointi, viivakoodit, suorapostitukset tietokannoista, korttisovellukset muuttuvine tietoineen ja suuri joukko muita sovelluksia. Laitteistot sopivat hyvin myös transpromo-sovelluksiin.

Yrityksistä
XES Oy on Espoossa sijaitseva itsenäinen yhtiö, joka on perustettu vuonna 1987. Yhtiö on toiminut jo yli kahden vuosikymmenen ajan tunnettujen kansainvälisten graafisen alan tuotemerkkien maahantuojana. Tällä hetkellä muita XES Oy:n edustamia tuotteita on suurkuvatulostus ja jälkikäsittely laitevalmistajat: Zund, SwissQprint ja WPDigital. www.xes.fi

MGI Digital Graphic Technology
Yhtiö on perustettu vuonna 1982, ja se suunnittelee, valmistaa ja markkinoi innovatiivista tuotevalikoimaa, johon kuuluvat digitaalisten monimateriaalipainokoneiden (paperi ja muovi) lisäksi täydellinen valikoima jälkikäsittelylaitteita, kuten vallankumouksellinen JETvarnish® digitalinen UV-kohdelakkalaitteisto, joka ensiesiteltiin Drupassa 2008 ja palkittiin Oscar de l’Emballage -palkinnolla Pariisin Packaking Show’ssa 2009 sekä EDP:n Best Product of the Year 2009 -palkinnolla ja PRINT 09:ssä jaetulla Must See ‘Em award -palkinnolla.
Yhtenä alan merkittävistä toimijoista MGI:n asiakaskunta koostuu useista tuhansista asiakkaista laajalta sektorilta. Näihin kuuluvat graafisen alan johtavien ammattilaisten lisäksi Fortune 1000 yhtiöt, julkiset laitokset, muovisten korttien valmistajat, silkkipainot ja valokuvalaboratoriot.
MGI on johtava ammattimaisten graafisten laitteiden valmistaja, joka on listattu Euronext Paris Alternext -pörssissä (symbol: ALMDG). Yhtiö on palkittu myös OSEO ANVAR “Innovative Company” palkinnolla vuosina 2006 ja 2009, tunnustuksena yhtiön innovatiivisuudesta ja menestyksestä graafisella alalla. www.mgi-fr.com

Share: