Maailman parhaat lehtikuvat esillä Helsingissä

21.8.2014 07:59Uutiset » Tapahtumat

Kuvajournalismin huiput palkitaan vuosittain World Press Photo -kilpailussa. Palkitut kuvat ovat esillä näyttelyssä, joka kiertää yli 100 kaupungissa yli 45 maassa. Näyttely nähdään tänä vuonna myös Helsingissä. Kuvat ovat yleisön nähtävillä Sanomatalossa 21.8.- 10.9. Yksi palkituista on suomalainen Canon Explorer -kuvaaja Markus Varesvuori.

Maailman arvostetuin kuvajournalismin kilpailu World Press Photo järjestettiin nyt 56. kerran, ja siihen osallistui 5 754 ammattikuvaajaa 132 maasta. Tuomaristo palkitsi yhdeksässä teemasarjassa 53 valokuvaajaa, ja yksi kuva valittiin World Press Photo of the Year 2013 -voittajaksi.

Kilpailun voitti tänä vuonna John Stanmeyer Yhdysvalloista. Markus Varesvuo puolestaan tuli toiseksi yksittäisten luontokuvien sarjassa kuvallaan kiislaparvesta Norjan Vardøssa.

Näyttely järjestetään yhteistyössä Helsingin Sanomien, Canonin ja Alankomaiden suurlähetystön kanssa. Canon on sponsoroinut World Press Photo -kilpailua vuodesta 1992. Myös näyttelyn kuvat on tulostettu Canonin Océ Arizona -tasotulostimilla.

Share: