Kuvia ja kameroita Wanhassa satamassa

20.3.2009 13:25Uutiset » Tapahtumat

Neljännet Kuva&Kamera- messut avaavat jälleen ovensa Helsingin Wanhassa satamassa 4.- 5.4.2009. Kuva&Kamera2009 on ainoa pääkaupunkiseudulla kodin elektroniikkaa käsittelevä tapahtuma kevään aikana.

Kaksipäiväiset messut tarjoavat osastoilla, seminaareissa ja tietoiskuissa kuvaamisen ammattilaisille ja harrastajille kattavan läpileikkauksen kuvan koko elinkaareen: luovaan kuvasuunnitteluun, kuvausjärjestelyihin, kuvaushetkeen, kuvaus- ja laitteistotekniikkaan, kuvien esille laittoon ja kuvan tekijäoikeuksiin. Messuilla on esillä yli 60 yrityksen ja yhdistyksen tuotteet ja palvelut. Tapahtuman ohjelma sisältää monipuolisen kattauksen seminaareja ja tietoiskuja joista varmasti jokainen saa vinkkejä omaan kuvaustyöhönsä.

Julkistuksia ja mielenkiintoisia esiintyjiä

Messuilla julkistetaan Docendon kustantama ja Markku Saihan kirjoittama kirja ”Itämeren rannalla – valokuvaajan meriselityksiä”. Kirja kertoo kuvin Itämeren muutoksesta ja on upea, koskettava teos yhteisen Itämeremme suojelun puolesta. Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan euro Pidä Saaristo Siistinä ry:lle.

Tapahtuman molempina päivinä järjestetään myös Docendo Forum, joka on kerännyt esiintyjikseen maan huippuja. Luvassa on puheenvuoroja muun muassa Raw-työnkulusta, matka -ja muotokuvauksesta, kuvakirjan tekemisestä, digitiedon turvallisesta arkistoinnista ja säilytyksestä jne. Asiantuntijoina ovat mm. Pekka Potka, Pekka Punkari, Markku Saiha, Petteri Paananen, Petteri Järvinen, Jussi Aalto, Jussi Murtosaari, Jarkko Viljanen, Olli Rinne, Kari Suvanto ja Kari Leponiemi. Muista tunnetuista nimistä osallistumisensa ovat jo vahvistaneet mm. Fotofinlandia 2008 -kilpailun voittaja, lehtikuvaaja Hannes Heikura sekä Fotofinlandia 2008 -tuomariston jäsen, valokuvaaja ja näyttelijä Laura Malmivaara sekä elokuvaaja Kari Sohlberg.

Myös osastoilla tapahtuu

Kameralehden osastolla toimii digijärkkäriklinikka, jossa kävijät saavat viimeisimmän tiedon kameran, varusteiden ja oheistarvikkeiden hankintaan ja käyttöön. Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry taas arvioi vanhoja ja käytettyjä kameroita omalla osastollaan ja tuo näin tapahtumaan myös historiallista näkökulmaa. Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry:n järjestää portfoliopöydän jäsenilleen.

Lisätiedot osoitteesta www.kuvamessut.com.

Share: