Kopiotaito luottaa sveitsiläiseen rautaan

29.4.2009 13:58Uutiset » Tapahtumat

Helsingin Pitäjänmäellä on tänään ja eilen riittänyt ihmettelijöitä, kun Kopiotaito Oy:n tiloissa on ollut Open House -tilaisuus. Ovien auki pitämisen syy on ollut yrityksen merkittävät investoinnit uuteen suurkuvatulostus- ja jälkikäsittelytekniikkaan. Zünd Skandinavian ja WP Digitalin järjestämässä Open House -tilaisuudessa oli eilen merkittäviä vieraita aina Sveitsin Suurlähetystöstä asti.

Lähetysneuvos Beat Bürgi (kuvassa oik.) oli saapunut ihailemaan Kopiotaidon uusia hankintoja: WP Digitalin valmistamaa Virtu RS25 -UV-tulostinta sekä Zünd G3 2xl 3200 -jälkikäsittelypöytää. Molemmat valmistajat ovat sveitsiläisiä.

– Sveitsissä on paljon hitech-osaamista. Tunnetuimpia yrityksiä graafisella alalla ovat esimerkiksi Müller Martini, Ferag, Zünd ja Wifag, joka omistaa WP Digitalin. Isoin kaikista yrityksistä on varmasti Nestlé.

Millaiset ovat Suomen ja Sveitsin kauppasuhteet ylipäätään?
– Kaupankäynti Suomen ja Sveitsin välillä on tukevalla pohjalla. Muutoksia ei ole viime vuosien aikana paljon ollut, mutta näkisin, että enempäänkin olisi mahdollisuus. Sveitsissä on paljon teknologiaosaamista, joka ei ole levinnyt esimerkiksi Suomeen asti. Juusto ja suklaa eivät ole meidän ainoita myyntivaltteja, Bürgi kertoo naureskellen.

Ensimmäinen Pohjoismaissa

WP Digitalin myyntipäällikkö Markus Schawalder (kuvassa vas.) oli mielissään tuoreesta kaupasta:

– Kopiotaito on ensimmäinen yritys Pohjoismaissa, joka osti Virtu-tulostimen. Meillä ei ole Pohjoismaissa ainakaan vielä omaa jälleenmyyjää, joten tämä oli tärkeä päänavaus. Olemme toimineet WP Digital -nimen alla vasta marraskuusta alkaen, kun aikaisemmin kauppasimme Virtu-koneita Spühl-nimen alla.

Virtu RS25 on todella järeä 2,5 metriä leveä UV-tulostin, joka tulostaa kuudella värillä ja valkoisella. Laitteella voidaan tulostaa sekä rullalta että tasolta. Laitteella voidaan tulostaa jopa 9,5 senttiä paksuille materiaaleille. Materiaaleiksi käyvät oikeastaan kaikki, kuten puu, lasi, metalli ja tekstiilit tavallisemmista materiaaleista puhumattakaan. Virtun laitteita on Schawalderin mukaan mennyt monipuolisesti niin digipainoille kuin teollisempaankin käyttöön. Eräs eurooppalainen yritys käyttää Virtua pelkästään lasille tulostamiseen.

Kolmen viikon päästä pidettävillä Fespa Digital -messuilla WP Digital esittelee uuden 5 metriä leveän UV-tulostimen.

Ei turhia väliportaita

Zünd Skandinavian puolesta paikalla ollut myyntiedustaja Teijo Tirronen oli mielissään Open Housen kävijämäärästä.

– Täällä on käynyt hyviä potentiaalisia asiakkaita ympäri Suomea. Monet käynneistä on sovittu etukäteen, joten asiakkaat ovat tosissaan katsomassa laitteita. Ei asiakkailla ole aikaa käydä huvikseen katsomassa “kivoja laitteita”. Zündin monipuolisuus ja käytännöllisyys on vakuuttanut monet vieraat, Tirronen kertoo.

Kopiotaidon omistaja Ilmari Luoto (kuvassa keskellä) oli vahvasti itse hankintojen takana. Luoto oli selvittänyt internetin kautta mahdolliset laitevaihtoehdot ja rankannut ne paremmuusjärjestykseen.

– Minulla on maahantuojatausta, joten minun oli helppoa selvittää eri laitevaihtoehdot ja tehdä koko hankintaprosessi itse. Virtun tulostimiin törmäsin eräässä saksalaisessa graafisen alan lehdessä. Vaikka jotkut saattavat ihmetellä, miten huolto toimii sveitsistä käsin, niin itse olen vakuuttuneempi yhden päivän varoitusajalla toimivasta sveitsiläisestä ammattihuollosta, kuin suomalaisten jälleenmyyjien huollosta. En pidä väliportaista. Ja ei tämä edes vaadi huoltoa, koska se on rakennettu niin järeäksi, kertoo Luoto.

– Asiakkaamme ovat ottaneet uudet tuotevaihtoehdot erittäin positiivisesti vastaan. He ovat enemmänkin olleet päät pyörällään nyt tarjolla olevista mahdollisuuksista, joita Virtun UV-tulostin ja Zündin leikkuri yhdessä tarjoavat, Luoto jatkaa.

Share: