Kirjamessut tänään käyntiin

31.12.2007 13:02Uutiset » Tapahtumat

Seitsemättä kertaa järjestettävien Helsingin kirjamessujen tarjonta on laajempi kuin koskaan aikaisemmin. Mukana on 293 näytteilleasettajaa ja näyttelyn pinta-ala 5 851 m2 on kahdeksan prosenttia suurempi kuin viime vuonna. Myös tapahtuman ohjelmatarjonta on monipuolistunut.

Samanaikaisesti Messukeskuksessa järjestetään uusi Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtuma, joka on avoin myös kirjamessujen kävijöille.

– Ensimmäisiin messuihin vuonna 2001 verrattuna näyttelyn koko on kasvanut huimat 69 prosenttia. Kirja-ala on todella ottanut kirjamessut tärkeäksi mediaksi muiden myynnin ja markkinoinnin keinojen rinnalle. Tuotevalikoiman esittelyn ja kirjamyynnin ohella yritykset osallistuvat messuille rakentaakseeen imagoaan ja tunnettuuttaan kuluttajien keskuudessa, sanoo myyntipäällikkö Soile Rautiainen Suomen Messuilta.

– Uudet kirjankustannukset muodot, kuten omakustanteet ja kustannuspalvelut, esittäytyvät messuilla näkyvämmin kuin aiemmin. Mukaan on tullut uusia pienkustantajia, joista aktiivisimmat ovat koonneet voimavaransa yhteen messuja varten. Uudet yrittäjät verkostoituvat messujen lisäksi myös internetin eri yhteisöissä ja keskustelupalstoilla. Messujen tarjonta laajenee myös yhä enemmän kulttuurin puolelle ja mukaan on tullut lisää museoita, teattereita ja kulttuuritapahtumia.

Kirjamessujen ohjelman teema on tänä vuonna Kirja elämään. Ohjelmanumeroita on lavoilla ja saleissa yhteensä 610, joissa on mukana 800 esiintyjää. Ohjelmassa on panostettu aikaisempaa enemmän keskusteluihin, seminaareihin ja paneeleihin. Messualueen uutuus on mangakortteli piirtotyöpajoineen. Japanilaisen populaarikulttuurin rantautuminen Helsingin kirjamessuille on monipuolistanut entisestään messujen tarjontaa nuorille kävijäryhmille. Myös sarjakuva- ja fantasiakirjallisuus on koottu omaksi alueekseen.

Messut ovat käynnissä torstaista sunnuntaihin. Katso alla olevasta linkistä lisätietoa.

Lisätietoja www.finnexpo.fi/kirja/.

Share: