Kirjamessuilla yli 69 000 kävijää

27.10.2008 16:28Uutiset » Tapahtumat

Kirjanystävien suurtapahtuma Helsingin kirjamessut oli menestys. Edes sunnuntain vaalit ja syysmyrsky eivät hiljentäneen halleja. Tapahtuma keräsi neljän päivän aikana yhteensä yli 69 000 kävijää. Kirjamessut järjestettiin 23–26.10. Helsingin Messukeskuksessa.

Kirjat kiinnostavat suomalaisia edelleen. Kirjamessuilla toteutetun kävijätutkimuksen mukaan messuille tultiin ostamaan kirjoja. Myös kirjailijavieraat ja Antikvaariset kirjamessut herättivät kiinnostusta. Tänä vuonna entistä useampi tuli kirjamessuille viettämään aikaa perheen kanssa. Myös miehiä oli paikalla huomattavasti aikaisempaa enemmän.

Kotimaiset kirjailijat ja herkulliset kohtaamiset, kuten ulkoministeri Alexander Stubbin ja kirjailija Jari Tervon Venäjä-aiheinen keskustelu sekä kansainväliset tähdet Siri Hustvedt, Richard Mason ja Mark Levengood keräsivät kuulijoita. Myös ohjelman aihekokonaisuudet, kuten Mika Waltaria käsittelevät seminaarit keräsivät katsomot täyteen yleisöä.

Kirjamessujen teemana oli Katse ihmiseen. Ohjelmassa käsiteltiin ajankohtaisia aihepiirejä liittyen mm. historian merkkivuoteen 1918, perheeseen, uskontoon ja hyvinvointiin liittyviin aiheisiin sekä ilmastonmuutokseen. Myös runo sai ansaitusti aikaa.

Lasten messuohjelma Z. Topelius -lavalla kiinnosti lapsiperheitä. Lavan viereisellä Lasten Aukiolla perheen pienimmät saivat leikkiä, pelata ja piirtää sekä kuunnella satuja.

Tänä vuonna kirjamessuilla oli käytössään lisätilaa hallista 1. Halliin keskittyi mm. nuorisokirjallisuuden ja sarjakuvan ja mangan maailma.

Kirjamessujen teemamaana ensi vuoden messuilla on Ruotsi. Seuraavan kerran Helsingin kirjamessut ja Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtumat järjestetään 22.–25.10.2009. Samanaikaisesti järjestetään ensimmäistä kertaa Musiikki 2009 -tapahtuma.

Share: