Julistetaide esillä FinnGrafissa

22.9.2009 09:54Uutiset » Tapahtumat

Jyväskylän FinnGraf ja FinnVisual 2009 -messuilla 24.–26. syyskuuta on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua korkeatasoiseen suomalaiseen julistetaiteeseen. Maamme eturivin graafikoiden muodostama 6G-ryhmä tuo kymmenvuotisen historiansa kaikki 60 työtä näytteille Jyväskylän Paviljonkiin.

6G-graafikkoryhmä perustettiin kymmenen vuotta sitten edistämään suomalaisen julistetaiteen ja graafisen suunnittelun tasoa ja tunnettuutta. Kahden perustajajäsenen lisäksi ryhmään valitaan vuosittain kaksi julistetaiteen anioitunutta tekijää sekä kaksi nousevaa graafikkoa. Toinen 6G-ryhmän perustajista, graafinen suunnittelija Keijo Vuorinen, puhuu näyttelyssä Jyväskylän Paviljongissa torstaina 24. syyskuuta kello 15.30.

6G-graafikkoryhmä järjestää vuosittain julistenäyttelyn jostain tärkeästä yhteiskunnallisesta aiheesta. Tänä vuonna aiheena oli ”Rahan valta – mikä meitä pyörittää?”. Aiempien näyttelyiden teemoja ovat olleet uusi vuosituhat, ylikansoitus, doping, puolueet, eläinsuojelu, ilmastonmuutos, itsemurhien ehkäisy, Suomi 90 vuotta sekä Itämeren suojelu.

Muodolla on väliä!

Myös keskisuomalainen muotoiluosaaminen esittäytyy Jyväskylän messuilla. Toista kertaa järjestettävä Muodolla on väliä! -tapahtuma kokoaa Jyväskylän Paviljonkiin muotoilun ammattilaisia, muotoiluosaamista jo hyödyntäneitä ja siitä kiinnostuneita yrityksiä sekä niitä auttavia asiantuntijoita.

Tapahtuman teemana on ekologinen ja kestävä muotoilu. Tavoitteena on saada yritykset huomaamaan muotoiluosaamisen hyödyntämisen mahdollisuudet ja sen kilpailuedun, minkä muotoilu voi tuoda tuotteisiin tai palveluihin. Tapahtumassa järjestetään muotoilun hankeklinikoita, joissa yritysten edustajat pääsevät ajan varattuaan keskustelemaan muotoilijoiden kanssa.

Muodolla on väliä! -tapahtuman yhteisnäyttelyssä on kymmenkunta keskisuomalaista yritystä. Näyttelyn tavoitteena on esitellä keskisuomalaista muotoiluosaamista ja lisätä ymmärrystä muotoilun hyödyntämisestä liiketoiminnan kehittämisessä.

Suomen parhaaseen muotoiluun pääsee tutustumaan Fennia Prize 2009 -näyttelyssä. Fennia Prize on kansainvälinen muotoilukilpailu, jossa palkitaan yrityksiä muotoilun innovatiivisesta, vastuullisesta ja taloudellisesti tuloksekkaasta käytöstä.

Seitsemännet graafisen- ja viestintäalan erikoismessut FinnGraf 2009 järjestetään Jyväskylän Paviljongissa 24.–26. syyskuuta yhdessä visuaalisen viestinnän FinnVisual 2009 -messujen kanssa. Messujen yhteistyökumppanina ovat alan merkittävät järjestöt Suomessa. Katso AGI:n uusimman lehden kattava FinnGraf-ennakko tästä.

Tapahtuman nettisivut: www.jklpaviljonki.fi/finngraf2009.

Share: