Jättimäinen painotalokokonaisuus 28 päivässä

20.5.2008 14:30Uutiset » Tapahtumat

Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) aloitti vappupäivänä rakennustyöt drupa 2008 -messuja varten Düsseldorfissa. Maailman suurimmat paino- ja paperialan messut järjestetään 29. toukokuuta – 11. kesäkuuta 2008.

Heidelberg esittelee 7 800 neliömetrin alueella halleissa 1 ja 2 tilauskirjapainon ja pakkauspainon integroidun ratkaisukokoelmansa lopputuotteita myöten.

– Meillä on tänä vuonna vastassamme erityinen haaste – jättimäisen painotalokokonaisuuden luominen ennätysajassa 28 päivässä, kertoo Franz Haaf, Heidelbergin messuesittelystä vastaava tekninen johtaja.

– Tavallisesti veisi yli puoli vuotta asentaa vastaava kokonaisvaltainen painotalokokonaisuus prepress-, paino-, jälkikäsittely- ja verkostointijärjestelmineen”, Haaf selittää.

Tiukka aikataulu johtuu Interpack-messuista, jotka nekin järjestettiin Düsseldorfissa 24. – 30. huhtikuuta. Heidelberg osallistui myös tähän tapahtumaan, mutta ei tuonut näytteille laitteitaan.

Yhteistyötä Adidaksen kanssa

Heidelbergin osastolla messuvieraat pääsevät katsomaan, kuinka täysin integroitu tilaus- tai pakkauspaino toimii. Adidaksen kanssa yhteistyössä valmistellaan prepressissä, painetaan ja viimeistellään noin 80 aitoa painotuotetta, muun muassa mainosjulisteita, nimikirjoituskortteja, tuote- ja palveluesitteitä ja pakkaustuotteita.

Heidelberg esittelee tapahtumassa myös integroitua ympäristöajatteluaan. Kaikilla painotuotteilla on FSC (Forest Stewardship Council) -sertifikaatti ja paperin, puhdistusaineiden ja tarvikkeiden hävittämisessä noudatetaan ympäristönsuojeluohjeita.

Speedmaster XL 162 on näyttelyn keskipiste

Tänä vuonna Heidelberg on valinnut täysin uudenlaisen osastoarkkitehtuurin, joka on entistä selkeämpi vierailijoille. Rakennustyöt on organisoitu ja valmisteltu pienintä yksityiskohtaa myöten. Ensin laitetaan kuntoon molempien hallien infrastruktuuri. Tähän kuuluu yhteensä yli 70 kilometrin mittaisten virta- ja datakaapeleiden vetäminen ja 2 500 kohdevalon asentaminen. Osaston muoto alkoi hahmottua 7. toukokuuta, kun 17 painokonetta ja niiden noin 120 painoyksikköä asennettiin. Franz Haaf ja hänen 150 teknikon ryhmänsä asentavat näyttelyyn yhteensä 50 prepress-, paino- ja jälkikäsittelykonetta.
Näyttelyn keskipiste on kuusi painoyksikköä ja lakkausyksikön sisältävä uusi Speedmaster XL 162. Se esitellään ensimmäistä kertaa maailmassa drupa 2008 -messuilla. Painokone on suunniteltu ensisijaisesti pakkauspainoissa ja teollisissa kirjapainoissa käytettäväksi. Yksittäiset osat kuljetetaan Düsseldorfiin Heidelbergin tuotantolaitokselta Wiesloch-Walldorfista. Kun osat saapuvat, nostokurjella siirretään ensin 35 tonnia painava luovutuslaite, sen jälkeen lakkausyksikkö ja sitten painoyksiköt (kukin painoltaan 23,5 tonnia) ja lopulta alistuslaite. Koottuna 30 metrin mittainen painokone painaa yli 200 tonnia.

– 19. toukokuuta alkaen testaamme kaikkia asennettuja koneita ja varmistamme, että kaikkien sovellusten painaminen ja jälkikäsittely toimivat sujuvasti. Painotalonäyttelyssä vierailijat näkevät 29. toukokuuta täysin aitoa tuotantoa”, Haaf kertoo.

Noin 3 500 Heidelbergin työntekijää ja 200 messuhenkilökunnan jäsentä saavat ennakkoon erityiskoulutusta kaikessa mahdollisessa aina asiantuntevasta tuoteneuvonnasta osaston rakenteeseen saakka. Näin messuvierailijoille tarjotaan paras mahdollinen messukokemus.

Lisälukuja ja -tietoja Heidelbergin messuosastosta on AGI:n drupa-sivuilla www.drupa.fi.

Share: