Ilmastokokouksessa käytetään UPM:n paperia

3.12.2009 01:00Uutiset » Tapahtumat

UPM toimittaa yhteistyössä toimistotarviketoimittaja Lyrecon kanssa noin 9 miljoonaa arkkia Future-kopiopaperia Kööpenhaminassa 7.-18. joulukuuta pidettävään Euroopan unionin ilmastokokoukseen. Kokoukseen toimitettavat paperit tehdään UPM:n Docellesin tehtaalla Ranskassa.

UPM Future valittiin ilmastokokoukseen sen ympäristöominaisuuksien ansiosta. UPM Future on yksi monista UPM:n paperilajeista, joille on myönnetty Euroopan unionin ympäristömerkki. Merkki myönnetään tuotteille, joiden ympäristövaikutukset on huomioitu tuotteen koko elinkaaren aikana.

– UPM on mielellään edistämässä ympäristön huomioivaa tiedonkulkua Kööpenhaminan ilmastokokouksessa. EU:n asettamien kunnianhimoisten tavoitteiden mukaan 20 prosenttia sen alueella käytettävästä energiasta tulisi olla uusiutuvaa vuoteen 2020 mennessä. UPM on tavoitteeseen nähden hyvässä asemassa, sillä jo tällä hetkellä UPM:n käyttämästä energiasta 60 prosenttia tulee uusiutuvista polttoaineista ja noin 70 prosenttia yhtiön sähköntuotannosta on hiilidioksidivapaata, sanoo UPM:n ympäristöjohtaja Philippe Riebel.

UPM:n liiketoiminta perustuu uusiutuvaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen hankittuun raaka-aineeseen, puuhun. Se luo hyvän pohjan kestäville tuotteille. Yhtiön paperit, esimerkiksi UPM Future, ovat kierrätettäviä, biologisesti hajoavia ja ovat peräisin luonnon raaka-aineesta, joka sitoo hiiltä.

– UPM on investoinut vuodesta 1990 noin miljardi euroa uusiutuvan energian tuotantoon. Tämä pitkäjänteinen työ on vähentänyt 40 prosenttia yhtiön fossiilisia hiilidioksidipäästöjä paperitonnia kohti. Yhtiö on maailman suurin keräyspaperin käyttäjä painopapereiden tuotannossa. UPM:n vuosittain käyttämän keräyspaperin määrällä täyttäisi Empire State Buildingin melkein kolmesti, Riebel sanoo.

Share: