Fespa-messut tähtäävät yhä lokakuuhun

12.5.2020 08:35Uutiset » Tapahtumat
Fespa-messuilla tullaan varmasti esittelemään uusia ratkaisuja pinnoiksi, jotka hylkivät viruksia, ja joita on helppo pitää puhtaana. Drytac on kehittänyt uusia tuotteita tähän tarkoitukseen. Kuva: Drytac.

Koronakriisin takia suuria messutapahtumia edelleen perutaan tai siirretään eteenpäin maailmassa. Fespa-järjestö on siirtänyt syyskuuksi 2020 suunnitellun Fespa Mexico -tapahtuman marraskuun loppuun. Fespan mukaan Fespa Global Print Expo on kuitenkin edelleen tarkoitus järjestää aikaisin lokakuussa Madridissa.

– Nämä tapahtumat palvelevat eri markkinoita, eikä Meksikon messujen siirrolla ole mitään vaikutusta suunnitelmiimme Fespa Global Print Expon suhteen. Sen on yhä suunniteltu tapahtuvan 6.-8. lokakuuta, sanoo Fespan toimitusjohtaja Neil Felton.

Rajoituksia puretaan nyt eri puolilla Eurooppaa, myös Espanjassa. Jos koronaepidemia pysyy hallinnassa, on toivoa messutapahtumien alkamisesta uudelleen syksyllä. Yksi toivoa antava uutinen on, että messut on Saksassa luokiteltu toiminnaksi, jota on mahdollista järjestää. Aikaisemmin ne olivat massatapahtumia, joiden järjestäminen on kielletty elokuuhun asti.

Myös Suomessa aletaan valmistautua tapahtumarajoitusten purkuun. Helsingin Messukeskuksessa tapahtumien turvallisuutta uudessa tilanteessa valmistelee henkilöstöstä koottu, monialaista asiantuntemusta edustava restart-tiimi. Tiimin tehtävänä on käydä läpi asiakkaan tapahtumapolku mahdollisimman tarkasti ja rakentaa se yksityiskohtia myöten turvalliseksi. Messukeskuksen kalenterissa on runsaasti tapahtumia elokuusta alkaen, mutta niiden toteutuminen on lopulta kiinni kokoontumisrajoitusten jatkumisesta.

Suuret kansainväliset pakkausalan messut on järjestään peruttu tältä keväältä. Syksyllä Suomessa on kuitenkin joitakin alan tapahtumia. Suurin niistä on Pakkausyhdistyksen järjestämä PackSummit Lahdessa 28.10. Tapahtuma on vuosittain kerännyt yhteen yli 300 pakkausalan ammattilaista. Pakkausyhdistys järjestää myös Pack Print Forumin 7.10.2020 Tampereella.

Share: