Fespa Digital käyntiin ensi viikolla

15.2.2012 21:29Uutiset » Tapahtumat

FespaDigital2012

Digitaalisen suurkuvatulostuksen messut, Fespa Digital 2012, järjestetään ensi viikolla Barcelonassa 21.-24.2. Barcelonan Fira-messukeskusta tulee elävöittämään yhteensä yli 350 Fespa-näytteilleasettajaa.

Tuotelanseerauksiin liittyen toukokuussa koittavien Drupa-messujen läheisyys pitää varmasti kynttilää vakan alla monellakin yrityksillä, mutta kyllä Fespassakin uutuuksia esitellään. Alla muutamia poimintoja.

Agfa Graphics esittelee messuosastollaan laajaa portfoliotaan UV-suurkuvatulostamiseen Anapurna- ja Jeti-sarjojen muodossa. Tilaisuudessa esitellään myös tekstiilitulostin. Lisäksi Agfa aikoo kertoa lisää omasta rahoitusyhtiöstään Agfa Financesta, jota se tarjoaa vaihtoehtona investoiville yrityksille.

Dgen tuo messuille uuden tekstiilitulostimen mallia Teleios Grande. Sen tuotantonopeus on parhaimmillaan jopa 180 m2/h. Korealaisvalmistaja on yksi tekstiilitulostamisen pioneereista.

Drytac tulee esittelemään muun muassa uusia Fuzion-sarjan rullalaminaattoreita. Tarjolla on esimerkiksi 137 sentin leveydeltä tulostusrullaa laminoiva uutuus.

Esko esittelee messuilla ohjelmistouutuuden i-cut Automate. Se automatisoi koko leikkuutuotannon valmiiksi työnkulkuputkeksi, varsinkin kun on kyse toistuvantyyppisistä töistä. Eskon mukaan i-cut Automate säästää niin aikaa, rahaa kuin materiaalejakin.

Fujifilm aikoo panostaa Fespa-messuihin paljon. Vaikka tulostuslaitteet valtaavat osaston neliömetreistä valtaosan, haluaa Fujifilm painottaa työnkulun ja ohjelmistojen osuutta tuotannossa. Niillä tehdään ero kilpailijoihin. Esimerkiksi pilvipalveluna käytettävä web-to-print-tilausportaali XMF Print Centre on vahvasti pramilla.

Laitteista päähuomion ottavat uusi Acuity LED 1600 -hybriditulostin, Acuity Advance HS, Inca Onset S40 ja Uvistar II. Kaikki laitteet käyttävät Fujifilmin omia Uvijet-värejä.

GMG osallistuu ensimmäisen kerran Fespa-messuille. Värinhallinta- ja työnkulkuohjelmistoistaan tunnettu GMG on tullut ryminällä mukaan suurkuvatulostussektorille. GMG:n sovelluksella voidaan ohjata yli 750 suurkuvatulostinta ja leikkuria.

Hewlett-Packardin isolla messuosastolla on jälleen esillä erittäin näyttävä valikoima suurkuvatulostusratkaisuja. Esillä on niin rulla-, taso- kuin hybriditulostimia sekä aloittavan suurkokotulostajan että teollisen suurkuvatulostajan tarpeisiin. HP esittelee tietenkin ainutlaatuista HP Latex -teknologiaansa. Osastolla ovat nähtävillä viime marraskuussa lanseeratut uudet HP Designjet L26500 ja L28500 -lateksitulostimet sekä 3,2 m leveä HP Scitex LX 850. Latekstitulostimien ohella esittelyssä ovat myös HP Scitex FB700-UV-tasotulostin, HP Designjet Z6200 ja Z5200 -tulostimet.

Messuvieraiden on mahdollista päästä tutustumaan HP:n laajaan Sign and Display portfolioon HP:n GSB Experience Centerissä (jonne pääsee HP:n omalla bussilla messuilta), jossa demottavana ovat esimerkiksi uusi HP Scitex FB7600 Industrial Press, the HP Scitex TJ8600 Industrial Press and HP Scitex XP-sarjan tulostimet.

Mimaki on hautonut salaisuutta, joka paljastetaan Fespa-messuilla. Sen verran on paljastettu, että luvassa on jotain hyvin ympäristöystävällistä. Muuten osastolla on luvassa Mimakin omien sanojensa mukaan innovatiivisin laitekokoonpano ikinä. Luvassa on niin UV LED -tekniikkaa kuin tekstiilitulostimia. Osastolla voi kuunnella myös 15 minuutin mittaisia tietoiskuja, joita tulee olemaan säännöllisesti jokaisena messupäivänä.

Mutoh tuo Barcelonaan Valuejet-sarjan uutuudet 1324/1624 sekä tekstiilitulostukseen tarkoitetut Valuejet 1628TD/2628TD-tulostimet. Esillä on toki myös Mutohin muita suurkuvatulostimia ja niiden kanssa käytettäviä jälkikäsittelylaitteita.

Ritrama on yksi johtavista suurkuvamateriaalien valmistajista. Barcelonassa Ritrama esittelee uutta RI-WRAP -yliteippausmateriaalisarjaa, jota käytetään messuilla muun muassa autojen yliteippausshowssa. Ritraman mukaan ympäristöystävällinen RI-WRAP on materiaali, joka pystyy toistamaan tulostusjäljessä todenmukaisesti esimerkiksi nahan tai harjatun teräksen tekstuureja. Näytillä on myös värillisiä RI-Mark CAST -vinyylimateriaaleja sekä lasimateriaalien koristeluun soveltuva RI-Mark Etch Glass Series.

Roland DG esittelee messuvieraille osastollaan H30 leikkaavat VersaCamm-tulostimet (SPi- ja VS-sarjat). Lisäksi näytillä on Rolandin viime kevään uutuudet VersaSTUDIO BN-20 ja VersaUV LEF-12 sekä hybriditulostin VersaUV LEJ-640.

Summa demoaa F-sarjan tasoleikkuriinsa useita erilaisia käyttömahdollisuuksia ja erilaisten materiaalien, kuten vaahtolevyn, kovan kartongin, bannerin ja heijastavan materiaalin leikkaamista. Lisäksi esittelyssä on Summan F-sarjaan saatavilla oleva uusi V-Cut-työkalu, jolla voidaan leikata jopa 18 mm paksuja materiaaleja 45 °, 30 °, 22,5 °, 15 ° tai 0 ° kulmassa.

www.fespadigital.com

Share: