DMP rakensi näyttelyn kierrätettävästä aaltopahvista

1.10.2008 15:18Uutiset » Tapahtumat

Tänään avatun Helsinki Design Weekin Show 100 -päänäyttelyn rakenteet on tulostettu kierrätettävästä re-board-aaltopahvista. DMP vastasi näyttelyrakenteiden teknisestä suunnittelusta, tuotannosta ja kokoamisesta. Yhtiössä uskotaan, että ympäristöystävällinen ja monikäyttöinen materiaali tulee yleistymään nopeasti näyttely- ja myymälämateriaaleissa.

Kaapelitehtaalle pystytetyn Helsinki Design Weekin Show 100 -näyttely esittelee 100 uutta ja inspiroivaa design-tuotetta. Kattavasti tämän hetken luovaa suunnittelua peilaava näyttely sisältää muun muassa tuhkauurnan, vessanpöntön ja kahvilaketjun ilmeen. Tuotteet on aseteltu samankaltaisille mattapintaisille mustille alustoille. Näyttelyarkkitehti Iikka Airaksen suunnittelema kokonaisuus sisältää myös baarin ja erilaisia opasteita. Kaikki näyttelyn komponentit, baaritiskiä myöten on toteutettu uusiokäytettävillä re-board-levyillä. Kyseessä on 95 % kierrätyskuidusta valmistettu pahvi, jossa kahden pintapahvin välissä on aaltopahvi.

– Materiaalina re-board on yllättänyt meidät positiivisesti. Ympäristöhyötyjen ohella materiaalin työstettävyys ja käsiteltävyys on erinomainen. Levylle tulostaminen tai pinnan laminointi onnistuu käden käänteessä. Perinteisten juliste- ja messumateriaalien ohella re-boardista voidaan tehdä vaikka huonekaluja. Re-boardista tehtyihin tuoleihin voi tutustua Kaapelitehtaalla Amnestyn julistenäyttelyssä, joka on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa, sanoo myynti- ja markkinointijohtaja Ilkka Mattila DMP:ltä.

DMP suunnitteli re-board-näyttelymateriaalit ArtiosCAD-suunnitteluohjelmalla. Ennen Kongsberg-tasoleikkurilla tehtyä muotoonleikkausta re-board-levyt laminoitiin. Kaiken kaikkiaan Design Weekin päänäyttelyssä on noin 750 m2 re-board-levyä, jonka tuotanto ja kokoaminen kesti alle viikon. Joukossa on muun muuassa Wunderbaum-hajusteen muotoon leikattuja opasteita, joiden tekstitykset on tulostettu VUTEkin edistyksellä UV-tasotulostimella. Kyseessä on toistaiseksi laajin yksittäinen DMP:n tuottama re-board-näyttelykokonaisuus.

– Olemme tehneet useita näyttelyitä Helsinki Design Weekin historiassa ja meitä on aina vaivannut, että käytettävät materiaalit päätyvät kaatopaikalle. Tervehdimmekin ilolla uutta materiaalia, jolla voimme välttyä turhan jätteen tuottamiselta, sanoo Helsinki Design Weekin johtaja Kari Korkman.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että re-board tulee yleistymään vauhdilla. Niin yritykset kuin suunnittelijat etsivät entistä ympäristöystävällisempiä näyttely- ja kampanjakokonaisuuksia. Kierrätettävien rakenteiden ohella esimerkiksi materiaalien digitaalinen tarvepohjainen painatus on keino rajata markkinointiviestinnän ja tapahtumien kielteisiä ympäristövaikutuksia.

Re-board-materiaaleja Suomessa jälleenmyy Dekolevy Oy.

(Kuvassa havainneluonnos näyttelystä.)

Lisätiedot:
DMP-Digital Media Partners Oy, Ilkka Mattila, GSM 0500 785 911, ilkka.mattila@dmp.fi

Share: