Ammattimessut käynnistyvät uudelleen

13.11.2020 09:07Uutiset » Pakkaukset

 

Interpack-messuilla 2017 oli esillä paljon pakkausmateriaaleja. Kuva: Messe Düsseldorf.

Ammattimessujen järjestäminen Euroopassa näyttää käynnistyvän laajemmin uudelleen keväällä koronapandemiasta huolimatta. Messe Düsseldorf vahvistaa järjestävänsä Interpack-messut 25. helmikuuta – 3. maaliskuuta 2021 välisenä aikana. Suomessa Messukeskus järjestää keväällä useita kuluttaja- ja ammattimessuja.

Tänä vuonna on peruttu erittäin paljon ammattitapahtumia. Messukeskus on joutunut perumaan kaikki suuremmat tapahtumat tältä vuodelta. Painoalalla on jännitetty, miten käy ensi kevääseen siirrettyjen keskeisten messujen Drupan, Fespan ja Interpackin.

Messe Düsseldorf uskoo nyt suurten messujen järjestämisen olevan mahdollista uusilla toimenpiteillä. Interpack 2021 -messuilla toteutetaan testattua hygienia- ja infektiosuojauskonseptia, jota noudattamalla näytteilleasettajat ja kävijät voivat tiedotteen mukaan tavata turvallisesti näyttelytiloissa.

Koronapandemian ja odotettavissa olevan pienemmän kävijämäärän vuoksi kaikkien Interpackin näytteilleasettajien osallistumismaksuja alennetaan. Niille näytteilleasettajille, jotka eivät voi tai eivät halua osallistua tapahtumaan, annetaan mahdollisuus perua osallistuminen tietyin ehdoin.

Fespalla jo 200 näytteilleasettajaa

Myös Fespa on vahvistanut aikeensa järjestää Fespa Global Print Expo maaliskuussa Amsterdamissa. Drupa 2020 siirrettiin huhtikuuhun 2021, ja on näillä näkymin toteutumassa. Tammikuuhun ajoitettu PSI, PromoTex Expo ja viscom -tapahtuma on Düsseldorfissa siirretty toukokuulle 2021.

Fespa aloitti viime kuussa kevään markkinoinnin ja on saanut mukaan puolet tavoittelemastaan noin 400 näytteilleasettajasta. Osallistujien lista on näkyvissä messujen kotisivulla.

Messujen pääsponsori on ensi vuonna Brother. Näytteilleasettajien joukossa ovat myös mm. Agfa, Ahlstrom-Munksjo, Avery Dennison, Caldera, Canon, D.gen, Durst, Elitron, Hexis, Neschen, Onyx, Ritrama, Summa, Swissqprint, Trotec ja Zund.

PulPaper toteutuu huhtikuussa

Tammikuussa 2021 Messukeskuksessa on pienempiä messutapahtumia ja helmikuussa ensimmäinen suurempi tapahtuma Venemessut. Kansainvälisistä tapahtumista keväällä suurin on huhtikuussa järjestettävä PulPaper 2021.

– Olemme tehneet todella paljon valmistelutyötä sen eteen, että isompiakin tapahtumia voidaan järjestää turvallisesti jatkossa. Suuret ja korkeat tilat mahdollistavat turvallisen sisäilman ja riittävät turvavälit. Kävijämääriä on tietysti seurattava entistä tarkemmin, ja isompiin tapahtumiin voi tulla rajoituksia, kertoo Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue Print&Medialle. Hänen haastattelunsa julkaistaan Print&Median uusimmassa numerossa 7/2020, joka ilmestyy tällä viikolla.

Reino Lantto

Share: