Adobe järjestää design-kilpailun

24.5.2012 14:10Uutiset » Tapahtumat

Adobe järjestää Adobe Design Achievement Awards (ADAA) -kilpailun nuorille lahjakkuuksille. Kilpailu on maksuton, ja kilpailutyöt tulee jättää arvioitaviksi 22. kesäkuuta mennessä.

Erityisesti yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille suunnattu ADAA-kilpailu painottaa luovuutta ja koulutuksen merkitystä viestinnässä ja designissa. Kilpailutyöt laaditaan luovalla otteella hyödyntäen jotain Adoben ohjelmistoa. Kilpailukategorioita on yhteensä 13, kuten Game Design and Development, Application Design ja Mobile Design. Opiskelijoiden lisäksi myös opettajat kisaavat jo toista vuotta omassa kolmen kategorian sarjassaan.

– ADAA-kilpailuun osallistuvat maailman innovatiivisimmat yksilöt vuosittain. Olemme etuoikeutettuja voidessamme tarjota eri alojen lahjakkuuksille työkalut luovien ideoiden toteuttamiseen ja sen osoittamiseen, miten digitaalinen teknologia muuttaa maailmaa, kertoo Kati Rinne, Adoben Pohjoismaiden koulutussektorin markkinointivastaava.

Semifinaaliin valikoituneille ilmoitetaan asiasta kesän aikana. Finalistit kutsutaan lokakuussa Los Angelesissa järjestettävään ADAA-palkintoseremoniaan, jossa voittajat julkistetaan ja palkitaan Adoben tuotepalkinnoin ja rahastipendein. Ensimmäinen ADAA-kilpailu järjestettiin vuonna 2001, jonka jälkeen noin 25 000 opiskelijaa 73 maasta on osallistunut kilpailuun yli 4 600 kilpailutyöllä.

Kilpailusta nostetta uralle

Graafisen suunnittelun maailmanjärjestö (International Council of Graphic Design Associations, Icograda) on kolmatta kertaa mukana kilpailun kumppaniyhteistyössä.

– Arvostamme yhteistyötä Adoben kanssa. Tavoitteenamme on auttaa Adobea tuomaan kilpailua tunnetuksi laajan opiskelijaverkostomme avulla ja saada näin entistä enemmän luovaa osaamista kilpailuun, sanoo Leimei Julia Chiu, Graafisen suunnittelun maailmanjärjestön puheenjohtaja.

Edellisten vuosien ADAA-voittajat ovat kokeneet kilpailun edistäneen menestyksekkäästi heidän uraansa designin parissa. Taiwanilainen suunnittelija Sean Chang voitti ADAA-kilpailun vuonna 2011 Print Communications -sarjassa.

– Ajatelkaa laajasti ja laatikon ulkopuolelta. Yrittäkää tehdä vaikutus ja varmistakaa, että luomuksenne kertoo tarinaa, Chang neuvoo kilpailuun osallistuvia.

Lisätietoja kilpailun osallistumisohjeista, kategorioista ja kilpailun aikataulut löydät osoitteessa www.adobeawards.com. Sivustolla voi katsella edellisvuosien voittajatöitä ja jättää oman kilpailutyönsä arvioitavaksi.

Share: