Kotkamills lanseeraa kartongit jäätelöpakkauksiin

16.6.2021 09:00Uutiset » Pakkaukset
Kotkamillsin jäätelöpakkauskartongeissa käytetään vesipohjaista dispersiotekniikkaa suojakerroksena. Kuva: Kotkamills.

Kotkamillsin muovittomien kuluttajapakkauskartonkien ISLA-tuoteperhe kasvaa jäätelöpakkauksiin kehitetyillä kartongeilla. Uudet ISLA Ice ja ISLA Cream -kartonkituotteet tarjoavat tiedotteen mukaan ruokateollisuudelle muovittoman materiaaliratkaisun jäätelöpakkauksiin.

Helposti kierrätettävät ja suojaominaisuuksilla varustetut kartongit on suunniteltu jäätelökuppeihin ja -rasioihin, joita käytetään sekä yksittäisten annosten myynnissä että vähittäiskauppapakkauksissa. Tuotteita on kehitetty rinnakkain, ja yhdessä käytettyinä ne toimivat innovatiivisena jäätelöpakkausten materiaaliratkaisuna.

Jäätelöpakkaukset on yleisesti valmistettu muovista tai muovipinnoitetuista materiaaleista. Kotkamills on yksi ensimmäisiä muovittoman ja kierrätettävän materiaalivaihtoehdon tarjoajia.

ISLA Ice -kartonki on suunniteltu käytettäväksi jäätelökupin sivuseinämämateriaalina, ja kartongissa on erinomainen painopinta. Näyttävät värit ja runsaat yksityiskohdat, jotka ovat tyypillisiä elementtejä erityisesti vähittäiskaupassa myytävien jäätelöpakkausten ulkoasuissa, toimivat erinomaisesti kartongin pinnalla. ISLA Cream -kartonki on suunniteltu pakkauksen pohjan materiaaliksi yhdessä ISLA Ice -tuotteen kanssa. Yhdistämällä nämä kaksi kartonkia saadaan pakkaus, joka täyttää ruokapakkauksilta vaadittavat turvallisuusominaisuudet ja hygieniavaatimukset sekä kestää jäätelön rasvaisuutta ja kosteutta.

Uudet kartongit ovat täysin kierrätettäviä ja pulpperoitavia eli sellaisenaan uudelleen massaksi jauhettavia, ja ne ovat saatavilla myös PEFC tai FSC-sertifioituna. Lisäksi kartongit täyttävät pohjoismaisen Joutsenmerkin vaatimukset, joka antaa näiden materiaalien käyttäjälle mahdollisuuden hakea jäätelöpakkaukselle Joutsenmerkkiä.

Share: