Photoshopin käyttö laajenee nettiin

11.4.2008 18:42Uutiset » Ohjelmistot

Ilmainen verkkosovellus Photoshop Express tuo tutun teknologian kaikkien digitaalisia valokuvia käsittelevien ulottuville.

Adobe Systems on julkaissut Photoshop Express -ohjelmistonsa julkisen betan, joka on alkuvaiheessa tarkoitettu ensisijaisesti USA:sta verkkoyhteyden ottavien testattavaksi. Verkko-ohjelmiston beta-vaiheen aikana Adobe kerää käyttäjien kokemuksia ja palautetta ja kehittää niiden pohjalta ohjelmistoa eteenpäin. Adobe Photoshop Expressin kautta sen käyttäjillä on mahdollisuus ottaa käyttöön 2 gigaa verkkotilaa valokuvien säilytykseen ja jakamiseen uusilla innovatiivisilla tavoilla, kuten lataamalla kuvia esimerkiksi Facebookista tai Facebookiin.

Photoshop-teknologiat ovat luotettuja ja tunnettuja teknologioita, jotka ovat muuttaneet virtuaaliset tavat käsitellä kuvia. Nyt kenellä tahansa, joka ottaa digitaalisia valokuvia on mahdollista käyttää näitä teknologioita kuviensa käsittelyyn ja jakamiseen, sanoo Adoben Consumer and Hosted Solutions -yksikön johtaja Doug Mack.

– Adobe Photoshop Express on helppokäyttöinen verkko-ohjelmisto, jonka avulla voi käsitellä, säilyttää ja jakaa valokuvia riippumatta siitä, että onko kotona, koulussa tai tien päällä.

Yksinkertaista ja helppoa

Adobe Photoshop Expressin avulla digitaalisia valokuvia voidaan ladata ja järjestellä milloin ja mistä tahansa, millä selaimella tahansa. Kuvia voidaan käsitellä miltä tahansa verkkoyhteydessä olevalta tietokoneelta niin, että originaali on aina tallessa. Photoshop Expressin käyttäjä voi muutamalla klikkauksella tehdä peruskuvankäsittelyä valokuvilleen, kuten poistaa tahroja tai punaiset silmät, konvertoida kuvan mustavalkoiseksi tai muuttaa kuvan kokoa. Helpon ohjelmiston käyttö ei vaadi aikaisempaa kuvankäsittelykokemusta ja noudattaa ”yhden klikkauksen” filosofiaa.

Photoshop Expressin avulla on mahdollista myös jakaa ja esittää digitaalisia kuvia verkossa oman Adobe online-gallerian avulla. Lisäksi sen kautta on mahdollista lisätä tai linkittää kuvia suoraan blogeihin tai verkkoyhteisöihin kuten Facebook.

Saatavuus

Adobe Photoshop Express beta on saatavilla verkosta minkä tahansa selaimen kautta osoitteesta http://www.photoshop.com/express. Sen käyttämiseen ei tarvita kuin internet-yhteys, verkkoselain sekä päivitetty versio Flash Player 9 -ohjelmistosta. Adobe Photoshop Express on kehitetty Adoben vuorovaikutteisten verkkosovellusten (ria) tuottamiseen tarkoitetulla ohjelmistolla Adobe Flex.

Alkuvaiheessa Adobe Photoshop Express beta on tarkoitettu käytettäväksi USA:sta käsin ja sen kielenä on englanti. Ohjelmistoa käytettäessä muualta maailmasta siinä saattaa esiintyä hitautta. Adoben suunnitelmissa on julkaista ohjelmisto myös käytettäväksi muualta maailmasta ja kieliversioina.

Share: