Näyttövalmistaja Eizon EasyPIX mahdollistaa laitekalibroinnin

11.2.2011 13:09Uutiset » Ohjelmistot

Eizo Easypix

Näyttöjen valmistaja Eizo on julkistanut EasyPIX-värivastaavuustyökalun version 2. Uutta versiota voidaan käyttää yhteensopivien EIZO FlexScan -näyttöjen kanssa, joten värienkäsittelyn ammattilaiset saavat käyttöönsä kustannustehokkaan laitteistokalibrointiratkaisun.

Uusi versio tukee laitteiston kalibrointia, joten se kiinnostaa yhtä hyvin harrastajavalokuvaajia kuin ammattimaisia digitaalikuvaajia sekä graafisten suunnittelijoiden, pre-press-ammattilaisten ja CAD-animaatioiden tekijöitä, joille värit ovat tärkeitä. Laitteistokalibrointi tuottaa ennakoitavampia ja tarkempia tuloksia kuin kolmansien osapuolien ohjelmistokalibrointiratkaisut, sillä tietokoneen näytönohjaimen sijasta säädetään näytön väriasetuksia.

Monipuolisia säätöjä

EasyPIX-laitteistokalibrointi mahdollistaa näytön kirkkauden, värilämpötilan, gamman ja värintoistoalueen säätämisen. Kirkkautta voidaan säätää 10 cd/m2:n portain alueella 60–160 cd/m2, värilämpötilaa 100 K:n portain alueella 5000–6500 K ja gammaa 0,2:n portain alueella 1,8–2,4. Lisäksi näyttöön voidaan kalibroida Adobe RGB, sRGB tai näytön luontainen värintoistoalue.

Kun kalibrointi on tehty, EasyPIX laatii ICC-profiilin värien hallitsemiseksi kolmansien osapuolien kuvankäsittelyohjelmistoissa ja oheislaitteissa.

EasyPIX-versio 2 sisältää samat ominaisuudet kuin versio 1, kuten näytön värisävyjen täsmäyttämisen ja valkoisen värin säätämisen vastaamaan valokuvatulostuspaperia, valokuvien katselutilan ja Web-katselutilan, jossa valokuvat näkyvät samalla tavalla kuin useimmissa selaimissa.

Yhteensopivuus ja saatavuus

EasyPIX-versio 2 on yhteensopiva tiettyjen FlexScan- ja FORIS-näyttöjen kanssa.1 Se toimii Macintosh OS X 10.3.9 -käyttöjärjestelmässä ja uudemmissa sekä Windows XP-, Vista- ja 7-versioissa.

EIZO EasyPIX -ohjelmiston on voinut ladata ilmaiseksi osoitteesta www.eizo.com 9.2.2011 alkaen. Tämän ohjelmiston käyttäminen edellyttää erikseen ostettavaa EIZO EX1 -väritunnistinta. EasyPIX-version 1 ostaneet asiakkaat voivat päivittää sen maksutta lataamalla version 2. Saat lisätietoja hinnoittelusta ja saatavuudesta maassasi toimivalta EIZO-tukkuliikkeeltä.

Share: