Näköislehtiä suoraan taitto-ohjelmasta

7.10.2009 10:04Uutiset » Ohjelmistot

Helsinkiläinen PrePress Studio on kehittänyt uuden eDocWorkflow-työkalun digitaalisten näköislehtien julkaisemiseen suoraan Adobe InDesign CS4 -taitto-ohjelmasta. Työkalun avulla painettavaksi/tulostettavaksi tarkoitettu taittotiedosto voidaan muuntaa muutamassa minuutissa ruudulla selattavaksi näköislehdeksi.

Uusi eDocWorkflow poikkeaa PrePress Studion mukaan muista markkinoilla olevista digilehtiratkaisuista siten, että sillä tehdyt julkaisut voidaan julkaista mille tahansa normaalille www-palvelimelle. Tästä syystä eDocWorkflow on voitu hinnoitella eri tavalla kuin muut vastaavat tuotteet, jotkat vaativat kalliin erikoispalvelimen ja huomattavasti työläämmän työnkulun. Yleensä digilehdistä maksetaankin palvelimen hankkineelle palveluntarjoajalle kuukausi- ja/tai julkaisukohtaisia maksuja. eDocWorkflosta maksetaan yksi lisenssimaksu ja sen hinnalla voidaan valmistaa rajoittamaton määrä digitaalisia julkaisuja.

Koska eDocWorkflow mahdollistaa julkaisujen tekemisen suoraan taitto-ohjelmasta, on se tiettävästi ensimmäinen ratkaisu, jolla taittaja voi suorittaa digitaalisen lehden julkaisemisen alusta loppuun.

eDocWorkflown koemyynti aloitettiin keväällä ja lisenssejä on myyty eri puolille maailmaa. Käyttäjiltä saatu palaute on ollut erittäin positiivista.

eDocWorkflown yksittäinen yrityslisenssi maksaa 395 euroa /työasema. Viiden työaseman yrityslisenssi maksaa 1200 euroa ja 30 käyttäjän oppilaitoslisenssi 1200 euroa.

eDocWorkflow-työkalulla tehtyyn mallijulkaisuun voi käydä tutustumassa osoitteessa: www.prepress.fi/e_newsS09

Share: