Flowmanin ohjausautomaatio korvasi belgialaisen mediajätin vanhentuneen tekniikan

1.2.2012 10:16Uutiset » Ohjelmistot

Flowman_Karjalainen

– Käyntini siellä yli neljä vuotta sitten poiki vihdoin konkreettisen yhteydenoton Persgroepista viime kesänä. He etsivät korvaajaa vanhentuneelle ohjelmistolleen, jolla ohjataan painokoneen väriannostelua, kertoo Flowmanin toimitusjohtaja Petri Karjalainen.

– Mielestäni tämä on myös muistutus itselleni, että kenttätyö maailmalla ei ole suinkaan turhaa vaikkei välittömästi johdakaan kauppoihin. Nimi jää mieleen – ja kun konkreettinen tarve löytyy on ainakin mahdollisuus olla mukana tarjoamassa, hän jatkaa.

– Suomalaisittain hienoa tässä on, että heidän edellinenkin ratkaisu oli Suomesta – eli luottoa suomalaiseen osaamiseen näyttää löytyvän.


Kattava kokonaisuus

Belgialainen Persgroep sai Flowmanilta kokonaisuuden, joka ei ainoastaan korvaa vanhentunutta ohjelmistoa, vaan samalla suoristaa työnkulkua ja eliminoi mahdollisia vikakohtia. Mediatalon vaatimuslistalla oli muun muassa 64-bittinen Windows-ohjelmisto, tuki virtualisoinnille ja lisensiointimekanismi, joka ei edellytä niin sanottua hardware donglea. Flowmanin InkKey-ohjelmisto tarjosi ratkaisun näihin tarpeisiin. Lisäksi siihen sisältyvä visuaalinen työnkulun suunnittelukäyttöliittymä ja mahdollisuus suoriin tietokantayhteyksiin painokoneen ohjausjärjestelmän kanssa osoittivat kokonaisuuden olevan merkittävästi joustavampi modernin mediatalon tarpeisiin kuin moni muu vaihtoehto markkinoilla.

Reilun miljardin euron liikevaihtoa pyörittävällä hollantilais-belgialaisella Persgroepilla on yli 3000 työntekijää ja se on yksi Euroopan johtavista mediataloista. Sen portfolioon kuuluvat sanomalehdet, aikakauslehdet, radio, televisio sekä vahva näkyvyys Internetissä.

Flowman Oy on Oululainen teknologiayhtiö, joka on erikoistunut automatisoimaan ja virtaviivaistamaan printtimedian liiketoimintaprosesseja mm. sivu- ja ilmoitusaineistotrafiikin osalta. Flowmanin asiakkaina on painoja ja kustantajia, joukossa mm. Pohjoismaiden suurin sanomalehtitalo Sanoma Osakeyhtiö.

Share: