Epsonilta verkkotulostuksen todennusjärjestelmä

14.12.2007 15:25Uutiset » Ohjelmistot

Epsonin uusi EpsonNet-todennusjärjestelmä antaa mahdollisuuden tulosteiden luottamuksellisuuden hallintaan.

Monet yritykset ja yhteisöt ovat jo rakentaneet IT-järjestelmiä, jotka pitävät tietokoneiden sisäiset tiedostot ja dokumentit turvassa niiden luottamuksellisuuden säilyttämiseksi. Silti dokumenttien paperitulosteet voivat edelleen vaarantaa luottamuksellisuuden, kun verkkotulostimia käytetään kiireisessä yhteisössä tai yrityksessä, jossa tulosteet voivat jäädä ulkopuolisten nähtäviksi.

Epsonin ratkaisu paperitulosteiden luottamuksellisuuden hallintaan on EpsonNet. Todennusjärjestelmän avulla tuloste ei ole kenenkään muun kuin sen tulostimelle lähettäneen kirjoittajan tavoitettavissa.

Todennusjärjestelmään kuuluu tulostinpalvelinohjelma, tulostimen liitäntäkortti, tulostimeen liitettävä korttilukija ja dokumenttien kirjoittajien hallinnassa olevat tunnistuskortit. Vain korttilukijan lähietäisyydelle tuotu tunnistuskortti aloittaa luottamuksellisena lähetetyn dokumentin tulostumisen. Kirjoittajan dokumentti säilyy siihen asti turvassa järjestelmän tulostinpalvelimella. Jos tunnistuskortilla ei anneta tulostuslupaa vuorokauden kuluessa, dokumentti tuhoutuu turvallisuuden vuoksi verkkotulostusjärjestelmästä, mutta säilyy tietenkin dokumentin kirjoittajan koneella mahdollista myöhempää tulostamista varten.

Epsonin ENSP teknologiaan (EpsonNet Service Platform) perustuen EpsonNet -todennusjärjestelmä voidaan myös sovittaa yrityksen tai yhteisön jo olemassaoleviin etä- tai lähiluettaviin älykortteihin.

Lisätietoja www.epson.fi.

Share: