Ellibs Oy mukana Adoben kansainvälisessä tuotejulkistuksessa

4.11.2008 15:05Uutiset » Ohjelmistot

Adobe Systems on julkaissut uuden Adobe® Content Server 4 -ratkaisun kopiosuojattujen digitaalisten kirjojen eli e-kirjojen jakeluun.

Julkaisua edelsi tiivis yhteistyö noin kolmenkymmenen merkittävimmän e-kirja-alalla toimivan yrityksen kanssa. Mukana olivat muun muassa kansainvälisesti tunnetut Hachette Livre, HarperCollins ja Random House. Suomesta yhteistyössä oli mukana Ellibs Oy.

Adobe® Content Server 4 -ohjelmistoratkaisulla voidaan kopiosuojata verkosta ladattavia e-kirjoja. Uusi versio parantaa suojausta, ja se on entistä joustavampi. Tämä palvelinohjelmisto tukee sekä Portable Document Format (PDF)- että EPUB-tiedostomuotoa. Kustantajat voivat julkaista sekä EPUB- että PDF-muotoisia kirjoja Adobe InDesign® CS3 -ohjelmiston avulla.

Content Server 4:n yhteistyössä mukana ollut Ellibs suosittelee e-kirjojen lukemiseen ja säilyttämiseen Adobe Digital Editions -ilmaisohjelmistoa, joka parantaa lukukokemusta tunnetumpaan Adobe Reader® -ohjelmaan verrattuna. Adobe Digital Editions on saatavissa sekä Microsoft Windows- että Macintosh-käyttöjärjestelmiin. Digital Editions tukee myös uusia e-kirjojen lukulaitteita, esimerkkinä Sony® Reader Digital Book.

– Uusi palvelinohjelmisto parantaa merkittävästi kopiosuojattujen (DRM) e-kirjojen jakelua ja ennen kaikkea asiakastyytyväisyyttä, sillä latausprosessi on nykyistä helpompi ja joustavampi, sanoo Ellibsin toimitusjohtaja Jarmo Heikkilä ja jatkaa.

– Adobe Content Server 4 tukee myös uutta xml-pohjaista EPUB-tiedostomuotoa, jonka myötä e-kirjat tulevat saataville kopiosuojattuina myös useimmille mobiili-alustoille. Tämä on hyvin tärkeä ominaisuus erityisesti kustantajille, jotka myös hakevat kasvua mobiilimarkkinoilta.

Ellibs Oy on e-kirjojen myyntiin, markkinointiin ja teknologiaan erikoistunut yritys. Ellibs tarjoaa asiakkailleen automatisoituja elektroniseen julkaisuun sekä aineistojen hallintaan liittyviä palveluja. Yhteistyökumppaneita ovat lukuisat tietokirjojen julkaisijat sekä kirjastot ja yritykset niin Suomessa kuin muualla Euroopassa. Ellibsin e-kirjakaupassa on yli 25 000 e-kirjaa, ja valikoima laajenee päivittäin.

Linkki: www.ellibs.fi

Share: