Efi osti pakkausalan ohjelmistotalon

22.4.2014 07:55Uutiset » Ohjelmistot

Amerikkalainen Efi on ostanut ranskalaisen pakkausalan ohjelmistoja kehittävän Group Rhapson. Yhtiön päätuotteet ovat toiminnanohjausjärjestelmä Graphisoft sekä aaltopahvin tuotannonohjausjärjestelmä PC-Topp.

Graphisoft-ohjelmistoa on markkinoitu lähinnä ranskankielisiin maihin. PC-Topp on sen sijaan myynnissä maailmanlaajuisesti 13 eri kieliversiona. Molemmat ohjelmistot tullaan liittämään Efin tuotanto-ohjelmistojen valikoimaan. Graphisoft tullaan myös integroimaan Efin Fiery-järjestelmään.

– Rhapson osto laajentaa tarjontaamme kasvaville aaltopahvimarkkinoille. Laajentumisen perustana on vahva asemamme tuotannon ohjauksen järjestelmissä, sanoo Efin toimitusjohtaja Marc Olin.

Efi on julkaissut myös ensimmäisen vuosineljänneksen tulosraporttinsa. Yhtiön vahva kasvu jatkui ja liikevaihto nousi 10 prosenttia edellisestä vuodesta. Liikevaihto oli 188,7 miljoonaa dollaria. Voitto ennen veroja nousi 60 prosenttia 10,1 miljoonaan dollariin. Myynnin kasvu oli vahvinta tuotanto-ohjelmistoissa, mutta myös inkjet-sektori ja Fiery kasvoivat nopeasti.

Share: