Adobelta uudet ohjelmistoversiot kotikäyttäjille

1.9.2008 12:57Uutiset » Ohjelmistot

Adobe Systems julkisti uudet ohjelmistoversiot valokuva- ja videoharrastajille – Photoshop Elements 7.0 digitaaliseen kuvankäsittelyyn ja Premier Elements 7.0 videojulkaisuun.

Adobe Photoshop Elements 7 ja Adobe Premiere Elements 7 Windowsille toimivat yrityksen mukaan nyt entistä paremmin yhdessä ja tarjoavat valokuvaus- ja videoharrastajille jälleen uusia tapoja järjestää, muokata, luoda ja jakaa digitaalisia valokuvia ja kotivideoita. Ohjelmistot voi ostaa joko yksittäisinä tai yhteispakettina.

Photoshop Elements 7.0

Photoshop Elements -ohjelman uusi versio yhdistää monipuolisuuden ja helppouden, tehden tarinoiden kertomisen kuvien avulla yksinkertaisemmaksi kuin koskaan. Uuden Smart Brush -työkalun avulla käyttäjä voi lisätä uskomattomia efektejä juuri sinne mihin haluaa, vain yhdellä siveltimen vedolla. Photomerge-teknologiaan perustuva Scene Cleaner -työkalu puolestaan auttaa luomaan täydellisiä valokuvia. Sen avulla voi poistaa kuvistaan osia, joita ei sinne halua, kuten ihmisiä tai autoja.

– Photoshop Elements -ohjelmassa on kaikki, mitä valokuvauksen harrastaja tarvitsee onnistuakseen. Ohjelma auttaa käyttäjää hyödyntämään kuvankäsittelyn uusia mahdollisuuksia. Hyvistä kuvista voi tulla upeita kuvia sekunneissa. Kuvankäsittelystä tulee helpompaa ja hauskempaa kuin koskaan, sanoo Adobe Systems Nordicin tuotespesialisti Fredrik Johannesson.

Premier Elements 7.0

Adobe Premiere Elements -ohjelmalla Hollywood-tyylin videoklippi syntyy käden käänteessä. Uusi ohjelmistoversio tukee AVCHD-formaattia ja analysoi videklipit lisäten Smart tag -merkit, jotka tallentavat tiedot videon laadusta, kohtausten määrästä, ääniraidoista ja muista hakuja nopeuttavista tekijöistä. Uusi InstantMovie -toiminnon avulla videoklippejä voi helposti raahata ja tiputtaa valmiisiin teemarunkoihin, kuten syntymäpäivät, häät tai vaikkapa extreme-urheilu. Erikoisefekteillä voi hämmästyttää videoyleisöään. Esimerkiksi Green screen -teknologiaa mukailevan Videomerge-toiminnon avulla yksittäisen henkilön voi videossaan siirtää mihin tahansa kohtaukseen mukaan.

– Viime vuosina hd-videokamerat ovat yleistyneet kotikäytössä niiden hintojen tultua alas ja samalla kotikäyttäjien tarve pystyä käsittelemään hd-videokuvaa on kasvanut. Uuden Premiere Elementsin avulla tämä onnistuu. Käyttäjien on nyt mahdollista kuvata ja käsitellä entistä parempilaatuisia videoita, sanoo Johannesson.

Hinnat ja saatavuus

Adobe Photoshop Elements 7 ja Adobe Premiere Elements 7 ovat saatavilla yhdessä paketissa hintaan 152,50 euroa. Päivitys edellisistä versioista maksaa noin 126 euroa. Erikseen ostettuna Adobe Photoshop Elements 7 sekä Adobe Premiere Elements 7 maksavat noin 102 euroa ja päivityspaketti noin 83 euroa. Molemmat ohjelmat toimivat Microsoft Windows XP – ja Vista -käyttöjärjestelmissä. Englanninkieliset versiot ovat saatavilla välittömästi, ja suomenkieliset versiot tulevat kauppoihin myöhemmin.

Share: